VIDEO: Målpoeng for debutanten etter 70 sekunder da United slo PSG

United slo et av Europas aller beste lag tirsdag kveld.

United-kvinnene vant mot PSG i Frankrike i AMOS Women’s French Cup etter en avgjørende scoring av Uniteds nummer ti – Solskjær og Rashford nikker nok anerkjennende til det utfallet.

Kaptein Katie Zelem senket den franske storklubben med et mål i det 66. minutt, og den målgivende pasningen kom fra nysigneringen Lucía García, som nettopp var kommet innpå.

Flere mål ble det ikke.

United skal med det møte Bayern München i fredagens finale av denne treningskampturneringen. De vant 2-1 mot Barcelona tidligere fredag.

LES OGSÅ: Liverpool ble slått 1-0 i den første treningskampen

PSG er regjerende fransk cupmester, mens de kom på andreplass bak Lyon i den franske ligaen, og det var også Lyon som sørget for at PSG røk ut i Champions League-semifinalen forrige sesong.

Både PSG og United manglet en del nøkkelspillere i denne kampen.

SE MÅLET (takk til Viaplay for bildene):

Jevnspilt førsteomgang

Det ble en jevnspilt førsteomgang på Stade Ernest-Wallon, og United var fullt på høyde med PSG.

Joda, PSG var nok aller nærmest mål da de kom alene med keeper, og Sophie Baggaley fikk stoppet skuddet, men i banespillet var United vel så gode, og spesielt nysigneringen Adriana Leon skapte trøbbel for PSG-forsvaret, både ved å skaffe dødballer, ved å slå gode pasninger til lagvenninner og ved å komme seg til skudd selv.

Leon ropte også på straffespark ved et tilfelle da hennes skudd tilsynelatende ble blokkert av en PSG-arm, men dommeren valgte å la være å blåse, og det var nok ikke akkurat en dommerskandale.

Staniforth hadde kanskje Uniteds beste sjanse ellers da hun ble spilt flott gjennom i god posisjon av Leon, men uten å komme seg til skudd.

adrianaleon080722
GJORDE EN DEL BRA I DEBUTEN: Adriana Leon.

Zelem avgjorde for United

PSG startet andreomgangen best, og det så ut til å kunne bli en vanskelig andreomgang for United.

Det som til slutt vippet kampen i Uniteds favør var kanskje byttene som ble gjort i det 64. minutt.

Vilde Bøe Risa og gode Adriana Leon ble erstattet av nysigneringene Grace Clinton og Lucía García, og sistnevnte endte opp med en målgivende pasning mindre enn 70 sekunder etter at spillet var satt i gang igjen. Lucy Staniforth ga ballen til García, som la ballen i skuddposisjon for Katie Zelem som sendte ballen i mål med utsiden av foten fra utsiden av sekstenmeteren.

United kunne også doblet til 2-0 på slutten da både García og Clinton hadde gode sjanser, men PSG var aller nærmest med en heading i tverrliggeren. Det ebbet uansett ut i 1-0-seier for United.

zelem120722
MATCHVINNER: Katie Zelem.

Se ellers hvordan kampen var ved å sjekke ut livereferatet. Det finner du under dette ikke spesielt originale ordspillet:

PSG 0–1 (0-0) Manchester United

AMOS Women’s French Cup
Stade Ernest-Wallon, Toulouse

Mål: 0-1 Katie Zelem (66.).

Manchester United: Sophie Baggaley – Ona Batlle, Maya Le Tissier, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell – Katie Zelem (C), Jackie Groenen (Jade Moore, 76.) – Lucy Staniforth (Kirsty Hanson, 64.), Vilde Bøe Risa (Grace Clinton, 64.), Leah Galton – Adriana Leon (Lucía García, 64.).
Ubenyttede innbyttere: Safia Middleton-Patel, Martha Thomas, Hayley Ladd, Chloe Williams, Niamh Murphy, Jessica Simpson, Keira Barry.

LIVE:

1: Kampen er i gang! PSG er god motstand, i utgangspunktet et betydelig bedre lag enn United, så dette blir spennende.

2: PSG får slått inn fra sin venstreside, og Thorisdottir går i duell, og ballen går ut. Sist borti PSG-spilleren.

4: Litt flipperspill i PSG-boksen etter en god ballvinning av Katie Zelem, men aldri spesielt farlig. United har vunnet ballen høyt noen ganger nå.

6: Leah Galton kunne vært gjennom om pasningen til henne hadde vært litt mer presis der. United har vært best i åpningen her.

7: God PSG-sjanse. Maria Thorisdottir, kanskje fortsatt litt preget av en vond opplevelse i EM mot England, som mistet ballen der. Heldigvis går skuddet utenfor.

14: PSG med farlig innlegg fra høyre, men Le Tissier klarerer fint.

15: Plutselig er PSG gjennom alene med keeper etter å ha hatt litt hellet med seg i en situasjon, men Sophie Baggaley er godt ute og får stoppet skuddet. Bra keeperarbeid av Uniteds reservekeeper.

17: Blundell spilles fri på venstresiden av Baggaley, og hun slår inn i feltet, men PSG får klarert.

19: Galton skyter over etter å ha blitt spilt inn i skuddposisjon av Adriana Leon, men det er uansett blåst av for offside.

24: Glimrende gjennombruddspasning fra Leon til Staniforth, som vender om (trolig for å få skutt med riktig fot), men blir tatt fra ballen. Der skulle Staniforth vært litt kvikkere i ballbehandlingen, eller bare skutt med en gang. Lovende fra Leon!

28: Ona Batlle løper nesten rett gjennom hele PSG, og kommer seg inn i boksen, men akkurat like før hun skal slå inn så får dessverre en PSG-spiller foten på ballen.

35: Leon holder på å miste kontrollen på ballen inne i PSG-boksen, men får likevel skutt. Dessverre går skuddet rett i en blokkerende forsvarsspiller. Så ut til å treffe armen, så Leon roper etter straffespark, uten at dommeren peker på straffemerket.

39: PSG-skudd på mål, men Sophie Baggaley får slått den unna. Baggaley har ikke den største rekkevidden, men løste situasjonen fint.

42: Élisa de Almeida får gult kort etter å ha stoppet Adriana Leon ulovlig. Frispark fra innleggsposisjon.

43: Dessverre er Zelems vanligvis gode dødballfot ikke helt riktig innstilt, så innlegget ble litt for høyt.

45: Zelem-hjørnespark heades unna.

PAUSE. Jevnspilt førsteomgang i Toulouse. PSG har vært nærmest mål, men United har vært vel så gode som Champions League-semifinalisten.

46: Andre omgang er i gang. Det ser ikkke ut til at det er gjort bytter av United, men det blir vel litt bytter etter hvert.

47: United snytt for et soleklart frispark, så det ut til, og PSG går i angrep og får løsnet et ikke altfor farlig skudd.

49: PSG header over. Farligst i åpningen av andreomgangen her.

52: Skudd langt over fra PSG. Hvis dette er uavgjort etter 90 minutter (+ overtid) så blir det vel forresten straffesparkkonkurranse.

58: PSG kommer seg til skudd, men det blir blokkert av Batlle. Det kommer så en høy ball inn fra siden som Baggaley tar. PSG kommer på et nytt angrep like etterpå som ender med et skudd over.

64: Dobbeltbytte: Nysigneringene Lucía García og Grace Clinton kommer inn for Adriana Leon og Vilde Bøe Risa  (eller Vilde Kumagai som hun av en eller annen grunn ble omtalt som på grafikken!).

66: MÅL! United i ledelsen! Det er vel Katie Zelem som setter ballen i mål der etter forarbeid fra Staniforth og Lucía García! Flott spill av United, og Zelem sender ballen i mål med utsiden av foten fra like utenfor sekstenmeteren fra García-pasningen.

71: PSG treffer tverrliggeren på en heading etter et hjørnespark! Farlig, men United slipper unna.

75: Der er United nesten oppe i en tomålsledelse! Lucia García slår farlig inn, og Grace Clinton header den rett på keeper. Godt forsøk av de to nysigneringene.

76: BYTTE: Jade Moore og Kirsty Hanson inn for Jackie Groenen og Lucy Staniforth.

80: Grace Clinton har pådratt seg et gult kort. Fin intensitet, men litt for sent ute der.

80: Plutselig får Lucía García halve banen å løpe på. Blir forstyrret litt i skuddøyeblikket, og har ikke den beste vinkelen, men stor sjanse uansett. Ballen går i nettveggen.

83: Det tok for øvrig bare cirka 70 sekunder fra ballen var i spill igjen etter Garciá-byttet til hun hadde fått sitt første målpoeng. Solid start!

86: Sophie Baggaley har fått et gult kort.

90: Dagens mest soleklare gule kort til Hannah Blundell.

90: Det er lagt til to minutter.

SLUTT.