Manchester United Women v Arsenal Women - Barclays FA Women's Super League

Serielederne ble for sterke

United klarte å holde 0-0 til pause, men etter pause gikk det galt. Vivianne Miedema brukte bare noen minutter på å sende Arsenal opp i ledelsen, og etter litt over ti minutter doblet The Gunners ledelsen med et straffespark.

Flere mål ble det ikke, og United har dermed fortsatt bare to poeng ned til Manchester City, den antatt tøffeste konkurrenten om tredjeplassen

Målløs førsteomgang

Manchester United stod høyt de første minuttene, men det ble ganske tidlig klart at dette trolig ville bli en kamp hvor det handlet om å forsvare seg godt.

Arsenal skjøt i tverrliggeren i kampens sjuende minutt, og ellers ble det nesten-sjanse på nesten-sjanse, stadig vekk avverget av oppofrende og klokt United-forsvarsspill.

United var lovende frempå selv ved noen anledninger, men spesielt nært mål var en likevel aldri. Ella Toone hadde Uniteds beste sjanse i førsteomgang etter en lur Ona Batlle-pasning, men Toones hadde ikke akkurat fininnstilt siktet, for avslutningen gikk i helt feil retning.

HADDE UNITEDS BESTE SJANSE I FØRSTEOMGANGEN: Ella Toone.

0-1 og 0-2

0-0 til pause var bra, men dessverre varte det ikke lenge for United.

Vivianne Miedema kom seg til skudd i det 48. minutt, og en kombinasjon av Thorisdottir og sola bidro til at United-keeper Mary Earps så utgangen av skuddet litt sent, og ballen trillet i mål. 1-0 til Arsenal, og ikke akkurat noen sjokk at det var den nederlandske stjernespissen som gjorde det.

Det ble ikke så mye bedre da Aoife Mannion var for sent ute med en takling, og Katie McCabe scoret på det påfølgende straffesparket.

United prøvde og prøvde, men det ble verken redusering eller utligning i Leigh, og dermed tapte United.

ARSENALS FØRSTE: Vivianne Miedema sender avgårde skuddet som sendte Arsenal i ledelsen. Kaptein Katie Zelem klarer ikke å hindre det.

Alt i alt var dagens høydepunkt at Millie Turner var tilbake på benken etter å ha vært skadet siden sesongens andre kamp.

Manchester United 0–2 (0-0) Arsenal

Leigh Sports Village
FA Women’s Super League

Mål: 0-1 Vivianne Miedema (48.), 0-2 Katie McCabe (str. 57.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Aoife Mannion, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell – Katie Zelem, Lucy Staniforth – Kirsty Hanson (Carrie Jones, 77:), Ella Toone, Leah Galton – Alessia Russo.
Innbyttere: Sophie Baggaley, Vilde Bøe Risa, Hayley Ladd, Ivana Ferreira Fuso, Kirsty Smith, Millie Turner.

(Her oppdaterer vi med det viktigste fra kampen.)

1: Kampen er i gang!

2: Det er verdt å nevne at Arsenal vant 5-0 mot City tidligere denne sesongen, og at de vant 3-2 mot Chelsea-laget som vant 6-1 borte mot United. Det blir ingen enkel kamp!

7: United startet bra, men nå skjøt nettopp Arsenal i tverrliggeren! Miedema plukker opp ballen, men får ikke kommet seg til en skikkelig avslutning takket være godt forsvarsspill av Blundell.

13: United stod veldig høyt i starten, og presset Arsenal ganske dypt, men fra og med litt før tverrliggerskuddet har Arsenal sett farligst ut i Leigh.

14: Nesten en Arsenal-sjanse etter slurv fra Ona Batlle, men Aoife Mannion rydder opp.

17: Bedre! Batlle finner Toone med en lur pasning, og Toone prøver å dundre til, men skuddet hennes går dessverre i helt feil retning.

22: God sjanse for Arsenal da Beth Mead spilles fri i feltet. Hun prøver å legge ballen inn fremfor mål, men heldigvis klarer Blundell og Earps å få kontroll over ballen der.

28: En Zelem-feilpasning fører til at Thorisdottir lager hjørnespark, og Arsenal-hjørnesparket blir forsøkt headet unna av nevnte Thorisdottir, men går i en Arsenal-spiller og er på vei mot United-målet, men Mary Earps får stoppet den. Snart en halvtime spilt nå, og fortsatt 0-0, så det er godkjent av United selv om Arsenal har vært best.

30: Hanson får slått farlig inn fra høyre, men det dømmes frispark mot Leah Galton i feltet. Det ser riktig ut.

32: Litt kaos i United-feltet etter nytt Arsenal-hjørnespark, men United får til slutt klarert.

33: Arsenal kommer seg til farlig skudd fra OK posisjon, men Earps får slått den ut til hjørnespark (som United fikk avverget, om enn med litt trøbbel igjen).

41: Arsenal i farlige posisjoner nå inne i United-feltet, men godt United-forsvarsspill gjør at de ikke får løsnet skudd. Spesielt Batlles takling av Kim Little var viktig der.

PAUSE. Det står 0-0 i Leigh.

46: Andre omgang er i gang. Jordan Nobbs har kommet inn for Kim Little, mens United ikke har gjort noen bytter ennå.

48: MÅL. Arsenal tar ledelsen, og det er Miedema som scorer målet med et lavt skudd. Earps så ikke utgangen av skuddet der, sannsynligvis.

53: Kirsty Hanson sliter litt etter en duell med en Arsenal-spiller. Hvis hun ikke kan fortsette, kan det kanskje være duket for Ivana Fuso? Eller blir det inn med en midtbanespiller, og Staniforth høyere opp i banen? Foreløpig spiller hun videre.

55: Straffe til Arsenal. Dårlig Mannion-takling i etterkant av en enkel Zelem-ballmiss i angrep.

57: MÅL. Katie McCabe setter straffesparket i mål.

59: Nesten-sjanse for United da et innlegg fra høyre havner i et farlig område inne i feltet, men verken Leah Galton eller noen andre får løsnet noe skudd der.

64: Kjempesjanse for United! Zelem får muligheten etter en glimrende lobbpasning i bakrom fra Staniforth, og hun skyter på direkten, men Arsenal-keeperen får stoppet skuddet. Uniteds største sjanse. Et mål nå ville gitt håp!

68: United sliter litt med å få klarert et hjørnespark skikkelig, men Arsenal klarer ikke å utfordre Earps i den situasjonen.

70: Russo header utenfor fra et Zelem-innlegg (etter kort corner).

74: Carrie Jones skal inn for United.

76: Arsenal med frispark like utenfor sekstenmeteren (Blundell fikk gult kort). Skulle nok kanskje vært straffespark. Miedema treffer tverrliggeren.

77: BYTTE: Carrie Jones erstatter Kirsty Hanson.

87: BYTTE: Vilde Bøe Risa kommer inn for kaptein Katie Zelem.

90+1: Det er lagt til fem minutter. Det er altså nok tid, men det er lite som tyder på at et overraskende comeback er på gang!