– Hvorfor gjør du som gjør?

Etter mange års erfaring har Robin van Persie blitt mer kritisk til managerens avgjørelser på treningsfeltet.

Etter kampen mot Olympiakos kritiserte Robin van Persie lagkameratene sine for å «løpe i veien» for ham, og dermed også taktikken til David Moyes.

Selv om Van Persie beklaget i ettertid, forteller han at han nå er mer bevisst på managerens valg og avgjørelser enn hva han var tidligere i karrieren.

– Etter hvert som jeg har blitt eldre og mer erfaren har jeg blitt mer oppmerksom på hva trenerne mine gjør, sa nederlenderen etter kampen mot West Bromwich.

– Jeg vil vite hvorfor vi trener som vi gjør, hvorfor de snakker til spillerne og hvorfor de ønsker å spille en spesiell spillestil. Manchester United Training Session

– Da jeg var yngre stilte jeg ikke slike spørsmål, men nå synes jeg det er interessant å studere hvorfor trenerne mine tar enkelte avgjørelser.

I løpet av karrieren har Van Persie stiftet bekjentskap med en rekke interessante trenere. Han var åtte år med Arsene Wenger i Arsenal, og hadde også samme stabile forhold til Bert van Marwijk i Nederland før Louis van Gaal tok over. I United har han spilt under Sir Alex Ferguson og David Moyes.

– Jeg vil ikke si at én var bedre enn de andre, men jeg har lært nyttige ting fra hver og én av dem, sier Van Persie.

Da Van Persie kom til United fra Arsenal var det mange som var skeptiske til spissens skadehistorikk. Nederlenderen ble imidlertid raskt varm i trøya, og avslørte i debutsesongen at han hadde jobbet hardt på styrkerommet i sesongforberedelsene.

Denne sesongen har imidlertid Van Persie slitt mer med skadene igjen.

– Det er vanskelig å si om jeg er fysisk sterkere nå enn jeg var for fire år siden. Jeg kan aldri spasere meg gjennom en kamp. Jeg spiller, det er så intenst. I 99 av 100 kamper er jeg fullstendig utslitt fordi jeg vil gi alt jeg har. Jeg vil aldri klage om det. Jeg må håndtere det som alle andre spillere, men jeg kan fortelle deg at toppidrett ikke er direkte sunt.

– Jeg elsker fortsatt fotballen. Jeg vet det er spillere som ikke vil se kamper i det hele tatt når de er borte fra fotballen, men jeg gjør ikke annet enn å se kamper på TV. For meg er en god kamp som en god film.