– Hver gang jeg var på banen, så ønsket jeg å vise manageren at jeg burde spille mer

Solskjær om den legendariske 8-1-kampen.

MUTVs Stewart Gardner har hatt en videosamtale med Ole Gunnar Solskjær hvor temaet var den legendariske 8-1-seieren borte mot Nottingham Forest.

Cole og Yorke hadde scoret to hver da Solskjær kom inn, og så endte det ikke bare opp med hat trick, men også med fire mål for nordmannen – en utrolig prestasjon av en innbytter.

– Vi hadde en fantastisk stall, en fantastisk lagånd, og sulten i laget var helt utrolig. Selvsagt, med den spillerkvaliteten vi hadde så måtte noen spillere starte på benken, og bli der også.

Solskjær måtte ikke bli der, for Ferguson visste allerede at Solskjær var god som innbytter, men fire mål hadde nok ingen forventet.

– Jeg husker at Jim Ryan sa «Vi leder 4-1, så vi trenger ikke å gjøre noe idiotisk, bare hold på ballen» da jeg skulle innpå, og det var kloke ord, forteller den nåværende United-manageren.

Samtidig var Fergusons generelle tanker om fotballen litt annerledes enn det, og det preget Solskjærs tankegang mot Forest også.

– Manageren pleide alltid å si at vi skulle gå ut på banen og uttrykke oss selv, og å nyte det. Vi ledet 4-1, og hadde vunnet kampen uansett. For motstanderen var 4-1 tett nok til at de ville gjøre et forsøk, og jeg visste at det ville bli rom for meg å løpe inn i.

– Hver gang jeg var på banen, så ønsket jeg å vise manageren at jeg burde spille mer. (…) Vi hadde gode spillere, og en måtte gjøre seg bemerket, og gjøre noe mer eller noe annerledes enn de andre slik at det var mer sannsynlig at du vil være inne på laget i den neste kampen.

SCORET FIRE SOM INNBYTTER: Ole Gunnar Solskjær.