Hvem er Mason Greenwood?

United-akademiets lovende storscorer.

Ja, hvem er han egentlig, denne unge United-angriperen som synes å pøse inn mål på bestilling?

Det vi i alle fall vet om Mason Greenwood er at han bare var 15 år gammel, og den yngste av spillerne som fikk være med Kieran McKennas U18-lag til Østerrike i forbindelse med oppkjøringen til årets sesong.

Siden har han bevist for alle og enhver at turen, hans lave alder til tross, i alle fall ikke kom for tidlig for ham. Målfarlige Mason Greenwood står rett og slett frem som et usedvanlig talent, selv blant spillere som er flere år eldre.

I løpet av den korte tiden som har gått siden sommerturen har han rukket både å bli 16 og å etablere seg som fast inventar på Uniteds U18-lag, og for den saks skyld også på det engelske U17-landslaget. Og som om ikke det er imponerende nok, har han også klart å markere seg som U18-lagets fremste målscorer.

Navn: Mason Greenwood
Født: 1. okt. 2001
Posisjon: Offensiv midtbane/spiss
U18-debut: 25. aug. 2017, mot Stoke (h) 2-1 [4 min.]
Kamper: 13(4) Mål: 15
Landskamper/mål: England U17, 6/1

Innledet med hat-trick

Mason Greenwood er i utgangspunktet en offensiv midtbanespiller som med hell også kan benyttes som ren spiss. Balansen er førsteklasses, og begge beina hans betegnes som like gode.

Det unge stortalentet tegnet seg første gang på U18s scoringsliste i midten av oktober. Og når han først gjorde det, gjorde han det skikkelig. I  sin andre kamp fra start scoret han like godt halvparten av Uniteds mål i 6-1-seieren over Wolves på Aon Training Centre. To uker senere fulgte han opp ved å bli matchvinner da Sunderland ble senket 2-1 samme sted.

Ti mål på de seks siste

Likevel er det merittene hans etter nyttår som virkelig har fått folk til å sperre opp øynene. På sine seks siste opptredener i U18 Premier League, har Greenwood alene sørget for tolv målpoeng. Disse har han fått godskrevet gjennom ti fulltreffere og to assists. I tillegg har han én scoring på to opptredener i U18 Premier League Cup.

MASON GREENWOOD, her i aksjon for Uniteds U18-lag under Northern Ireland Super Cup i fjor sommer.

Og han følger opp i Dallas

I forrige uke ble 16-åringen innlemmet i Uniteds U19-tropp som dro til USA for å delta i Dallas Cup. Der markerte han seg allerede i første kamp ved å sette inn lagets første mål da laget hentet opp meksikanske Tigres’ 2-0-ledelse. Et døgn eller så senere var han igjen på farten og sikret 1-0-seier over Toronto. Begge ganger kom han inn fra benken.

Nye fulltreffere til natten?

Totalt står Mason Greenwood nå bokført med 17 mål på 13+6 opptredener, og natt til torsdag får han etter alt å dømme sjansen til å putte enda flere.
Da, klokken 17 Dallas-tid [midnatt i Skandinavia] spiller United sin tredje gruppespillkamp i Texas. Motstanderne, japanske Higashi Fukuoka, har tapt sine to første kamper, og har all grunn til å frykte møtet med Manchester United, ikke minst på grunn av scoringsfenomenet Mason Greenwood.

P.S.: Problemer med nattesøvnen? Møtet med japanerne overføres live på Dallas Cups Facebook-side fra midnatt av.