Hva vil vi forsterke?

United.no har tatt en nærmere kikk på fire av spillerne vi aes mest til.

David de Gea – Atlético Madrid

I en alder av 20 år har David de Gea allerede etablert seg som en av La Ligas beste keepere. I Spania blir han regnet som det største keepertalentet siden Iker Casillas.

På Atlético Madrids hjemmesider blir keeperen beskrevet som en smidig og rask spiller, som er god i feltarbeidet. Med sine 192 cm rager han høyere enn de fleste. Han får skryt av evnen til å komme ut i feltet og holde ballen i fast grep. Det fokuseres også på hans store ro, og at han ikke lar nervene ta overhånd.

Men De Gea mangler fortsatt litt før han blir en internasjonal toppkeeper. Ingen i La Liga slapp inn flere mål fra utenfor 16-meteren enn den United-aktuelle keeperen forrige sesong. Han har også lite erfaring, noe TV2-ekspert Morten Langli understrekte i nyeste nummer av United-Supporteren.

– Jeg mener det er et riktig valg (hvis United går for De Gea, journ. anm), og det er ingen tvil om at han er en spennende keeper. Samtidig vil han gjøre mange feil i starten, på grunn av hans manglende rutine og unge alder, sier Langli.

Canal+ sin La Liga-ekspert, Petter Veland, fortalte united.no i mai at unggutten gjør feil, men ikke nødvendigvis flere enn mer etablerte keepere.

– Denne sesongen har for eksempel Iker Casillas tre baklengsmål som han må ta all skyld for. De Gea har to tilsvarende feil, sa Veland. Hele intervjuet kan du lese her.

De Gea har fortsatt til gode å debutere for Spanias A-landslag, men har vært fast inventar på aldersbestemte landslag. I 2007 var han med da Spania vant U17-EM, og for tiden deltar han i U21-EM i Danmark, hvor han har gjort sakene sine svært bra. Spania spiller semifinale mot Hviterussland klokken 18.00 onsdag.

De Gea i aksjon:

<b> </b> <iframe width=»340″ height=»211″ src=»http://www.youtube.com/embed/WAbfTCPksfs» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

Ashley Young – Aston Villa

Ashley Young er nok spilleren de fleste United-supportere har størst kunnskaper til. Young kom til Aston Villa i 2007 og har spilt 144 ligakamper for klubben. Engelskmannen kan spille på begge vinger og som spiss, men trives best på venstrekanten, hvor han kan skjære innover i banen.

Young er på mange måter en blanding av en moderne og klassisk ving. Med sin store hurtighet og gode teknikk er han ikke redd for å utfordre forsvarsspillere en mot en, for så å slå inn med sin gode innleggsfot. I tillegg slår han gode dødballer, noe United manglet i fjor. United virket svært ufarlige på cornere, men med Young på laget kan det bli flere mål til Rio Ferdinand, Nemanja Vidic og de andre forsvarsspillerne.

En av 25-åringens svakheter er fysikken. Med sine 65 kilo kan han av og til slite mot sterke motspillere.

– Han veier ikke mye, men har en løves hjerte. Jeg jobber med Ashley hver dag. Han er en sensasjonell spiller, som kan skape store øyeblikk, sa daværende Aston Villa-manger Martin O’Neill i 2008.

Young hadde en god fjorårssesong. På 34 kamper scoret han sju mål og bidro med elleve målgivende pasninger. Du kan se både scoringene og assistene i videoen under:

<iframe width=»560″ height=»349″ src=»http://www.youtube.com/embed/eojZfoVujss» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

Alexis Sanchez – Udinese

Det finnes knapt en storklubb i Europa som ikke er ute etter Udineses Alexis Sanchez. Det har lenge virket som Barcelona hadde sikret seg 22-åringens underskrift, men mandag fortalte Udineses president at de ikke har kommet til enighet med mesterligavinneren. Dermed er det fortsatt muligheter for at vingen ikler seg United-drakta neste sesong.

Sanchez har tatt Serie A med storm med finter få kan gjøre etter ham. Eksepsjonell teknikk blandet med raske ben har gjort ham til en fryktet mann hos de fleste forsvarsspillere, både for Udinese og Chile. Han både scorer mål og skaper sjanser for andre. Forrige sesong scoret han 12 mål på 71 skudd, og hadde også 6 målgivende pasninger for laget som kom på fjerdeplass i Serie A.

I likhet med Young er en av Sanchez’ svakheter vekta. Vingen veier kun 62 kilo, noe som vil gjøre han til en lettvekter i Premier League. Det er uvisst hvordan han vil takle overgangen til den fysiske spillestilen i England. I tillegg er Sanchez uferdig som spiller. Han mangler fortsatt litt av det mentale, men ingen er bedre enn Sir Alex Ferguson til å forme spillere. Cristiano Ronaldo og Nani er to av spillerne han har fått opp på høyeste nivå de siste årene.

I løpet av tre sesonger har chileneren scoret 20 mål for Udinese.

– Hvis han vil nok og jobber hardt, blir han et fenomen, sa hans daværende trener i Colo Colo, Claudio Borghi, i 2007.

– Hvordan stopper vi Alexis Sanchez? Vi kan prøve å skyte ham, sa Lazio-trener Edy Reja i forkant av deres møte med Udinese.

Høydepunkter fra Sancez’ sesong:

<iframe width=»560″ height=»349″ src=»http://www.youtube.com/embed/M5XfmnJT1O4″ frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

Raphäel Varane – RC Lens

De overnevnte skal eventuelt gå rett inn på førstelaget, men Sir Alex Ferguson planlegger også for fremtiden. Raphäel Varane fra RC Lens er en av spillerne det har gått mest rykter om de siste ukene, og en avgjørelse skal være rett rundt hjørnet. Real Madrid er også interessert i 18-åringen som kan bekle rollen som midtstopper og defensiv midtbane. På tross av sin unge alder startet han 21 kamper for Lens denne sesongen, og scoret to mål.

Varane har en fantastisk fysikk for å være så ung. 191 cm høy og en vekt på 85 kilo gjør han sterk i duellspillet. Ifølge rapportene har han hatt enorm fremgang de siste årene, og er en taktisk smart spiller som lærer raskt.

– Han er en førsteklasses spiller, som er komfortabel på både taktisk og teknisk nivå, sier RC Lens-manager Eric Assadourian.

Det kan alltid være vanskelig for unge spillere å tilpasse seg en ny levemåte i et fremmed land, men Varane er god venn med Uniteds Paul Pogba, som kan gjøre overgangen enklere.

Overblikket er fortsatt ikke bra nok, men slik kommer ofte med erfaring. For å kunne spille på midtbanen på et av verdens beste lag trenger han også bedre teknikk. Av og til bruker han for lang tid på å kontrollere ballen, noe man blir hardt straffet for mot aggressive motstandere.

Varane har spilt kamper for både U18- og U21-landslaget til Frankrike. Det er få videoer av han på Youtube, men her er et klipp som viser litt av det han kan:

<iframe width=»560″ height=»349″ src=»http://www.youtube.com/embed/xon9uL-MNHM» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

Hvem av de overnevnte håper du å se i United-drakta? Logg deg inn og kommentér under!