Hva nå, James Wilson?

Det er ganske nøyaktig 1.000 dager siden James Wilson (22) spilte sin forrige United-kamp. Alt tyder på at det også var den siste.

22 år er ingen alder, selv om du spiller for Manchester United, bare spør Jesse Lingard.

Men for James Wilson virker det unektelig som at tiden er gått ut.

– Drømmen er selvfølgelig å komme seg inn på Uniteds førstelag og få hundrevis av kamper, sa unggutten til United-Supporteren noen dager etter at han markerte debuten mot Hull med to scoringer.

Nå er det mye som tyder på at det blir med de 20 han står med i dag.

 

Vraket til USA-troppen

At det tidligere stjerneskuddet ikke ble tatt med på sommerens USA-turné av José Mourinho er i alle fall et ganske sterkt signal.

Selv med tolv uaktuelle VM-spillere og en Alexis Sánchez som foreløpig er strandet i Manchester, ble det ikke plass til Wilson.

I stedet fikk seks år yngre Mason Greenwood være med på sin første turné.

16-åringen er sannsynligvis et enda større talent enn Wilson var på samme alder, men det åpenbare valget i en så redusert tropp ville nok vært mer erfarne Wilson.

– United-fremtid urealistisk

Nå blir det sannsynligvis et nytt utlån på 22-åringen, men spørsmålet er hvor.

De to siste årene har skadeforfulgte Wilson spilt til sammen 646 minutter fotball og scoret ett mål på utlånene i Derby og Sheffield United.

I karakterboken til united.no fikk han terningkast to etter oppholdet hos sistnevnte.

– Fem kamper fra start og fire innhopp ga ett mål, og Wilson presterte aldri godt nok til å spille seg inn i førsteelleveren – men fikk utbytte av at manager Chris Wilder roterte en del på startelleveren. Det han presterte var nemlig ikke mer enn OK, og en fremtid i Manchester United virker veldig urealistisk.

Derfor er det verdt å spørre seg hvor mange Championship-klubber som faktisk vil forhøre seg om mulighetene for å hente James Wilson i sommer.

Like spennende vil det bli å se hva som skjer med U23-«veteranene» Demetri Mitchell (21), Matty Willock (21) og Cameron Borthwick-Jackson (21) – alle unge spillere som neppe har en plass i fremtidsplanene til Mourinho.