VM-billett også til Evra

Det ble høydramatisk i Paris da Frankrike ga Ukraina en kraftig en på tyggen.

Før denne avgjørende playoff-kampen på Stade de France, hang «les Bleus» VM-sjanser i en syltynn tråd. Gjestene fra Ukraina hadde en tilsynelatende bunnsolid 2-0-ledelse å gå på fra fredagens møte i Kiev, og var storfavoritter til VM-billettene.
Men favorittstempler kan være vanskelig å leve opp til, og det skulle ukrainerne få erfare. Franskmennene var nemlig ikke på noen måte innstilt på å gi opp, og det skulle altså betale seg.

Etter bare vel en halvtimes spill sto det nemlig 2-2 sammenlagt, etter scoringer av Mamadou Sakho og Karim Benzema.
Og så, to minutter ut i 2. omgang, ble situasjonen ytterligere forverret for gjestene.

To gule = Rødt

Da fikk nemlig Dynamo Kiev-forsvareren Yevhen Khacheridi marsjordre etter sitt andre gule kort.
Det utnyttet Frankrike til å sette inn sin tredje scoring for kvelden. Riberys skudd ble viderebefordret av dagens første målscorer, Mamadou Sakho, men selve scoringen ble i forvirringen kreditert gjestenes innbytter Oleh Gusev. Han som var så uheldig å være sistemann på ballen før den forsvant over egen mållinje. I ettertid har imidlertid FIFA kommet til at scoringen skal tilskrives Sakho, som dermed ble tomålsscorer.

Helt åpent

Men etter denne 3-0-scoringen gjensto det fortsatt nesten 20 minutter å spille. Dermed hadde nevnte Gusev og hans ni gjenværende lagkamerater stadig vekk sjansen til å sikre seg VM-tur. Det skulle tross alt ikke mer enn én scoring til for å vippe vektstangen over i ukrainsk favør. Om gjestene bare klarte 3-3 sammenlagt, ville det nemlig bli Brasil-tur på dem, takket være bortemålet.
Tiden gikk imidlertid for fort, og det ble ingen flere nettkjenninger i Paris. Dermed måtte Ukraina innse at de hadde sviktet da det gjaldt som mest.

OBS: Patrice Evra, som spilte hele kampen, pådro seg gult kort etter 67 minutter.

Frankrike 3-0 (3-2 sammenlagt) Ukraina

VM-kvalifisering (Playoff)
Dato:
10. november 2013
Sted
: Stade de France

22. min.: 1-0 Sakho
34. min.: 2-0 Benzema
72. min.: 3-0 Sakho

47. min.: Rødt kort (2 gule) til Khacheridi, Ukraina

FRANKRIKE: Lloris, Debuchy (Sagna, 78.), Varane, Evra, Sakho, Ribery, Cabaye, Valbuena, Pogba, Matuidi, Benzema (Giroud, 82.)

UKRAINA: Pyatov, Khacheridi, Yarmolenko, Sozulia (Seleznyov, 76.), Konoplyanka, Schevchuk, Rotan, Bezus (Gusev, 64.), Mandzyuk, Rakitskiy, Edmar