Holdt nullen mot byrivalen

Viktig seier for Tuanzebe & co, mens Henderson og Sheffield United nok er litt skuffet selv om de holdt nullen mot byrivalen.

Her er vår oversikt over hvordan de utlånte gjorde det denne helga.

For en gangs skyld var det like mange som var i aksjon fredagen som på lørdagen.

Sheffield United 0-0 Sheffield Wednesday

Sesongens første Steel City-derby ble en målløs affære.

Det betyr jo også at Dean Henderson holdt nullen, men kjenner vi han rett vil han neppe være fornøyd likevel – Sheffield United burde nemlig vunnet. Ikke bare rundspilte de naboen, men David McGoldrick bommet også på straffespark, og Hendersons keeperkollega Cameron Dawson stjal dermed også flere av overskriftene.

Henderson gjorde det uansett bra når han måtte i aksjon, selv om det oftere ble med føttene enn med hendene som Sheffield Star skriver – de gir ham karakteren 7 for innsatsen.

Aberdeen 1-0 Hibernian

James Wilson har spilt seg inn på Aberdeen-laget, og Dons er virkelig i form. Her ble lagets fjerde seier på rad etter en tøff sesongstart, men Wilson kom ikke på scoringslista.

Nå skal det jo sies at det var tøffe forhold på Pittodrie, for vinden gjorde det svært utfordrende å skape noe som helst. Med 20 minutter igjen ble Wilson erstattet av Bruce Anderson, som har vært såpass god fra benken i det siste at Wilson nok snart må score igjen for å beholde plassen i Derek McInnes’ startellever.

Vitória 2-1 Feirense

Joel Castro Pereira og hans Vitória vant fredag kveld 2-1 hjemme mot Feirense.

Bortelaget er ikke i form, mens Pereira & co har vist ganske OK form, så det var ikke noe sjokk at det gikk som det gikk. Vitória er i skrivende stund oppe på en åttendeplass på tabellen.

Pereira er nok ikke helt fornøyd med sin inngripen på baklengsmålet, som kom etter at han bokset et langt innkast rett til en motspiller som headet ballen i mål, men han kan i det minste trøste seg med tre poeng.

Derby County 0-3 Aston Villa

Axel Tuanzebe er fast på Aston Villa, og spilte selvsagt også fra start på stopperplass mot svært formsterke Derby County.

Det så en stund ut til at det kunne gå mot en målløs affære, men så slo Villa på turboen, og etter tre mål på ti minutter vant de til slutt hele 3-0 på Pride Park. Dean Smiths første borteseier som Villa-manager – og for en borteseier!

Tuanzebe ble værende på banen hele kampen, og fikk karakteren 7 for innsatsen av Birmingham Mail. De trekker ham for et øyeblikk der han ble lurt unna av Jack Marriott i førsteomgangen, men skriver at han ellers brukte sitt tempo og sin styrke på en god måte.

Resten av forsvarsfireren fikk 7, 7 og 6 som børskarakterer, for øvrig.

Villa er med dette oppe på en 11. plass, og er nå over byrival Birmingham. Det er i skrivende stund tre poeng opp til sjetteplassen.

Maidstone United 2-1 Macclesfield

Kieran O’Hara og Macclesfield spilte mot Chris Smallings gamleklubb i første runde av FA-cupen, og etter å ha blitt vraket ved noen anledninger, var O’Hara her tilbake i startelleveren.

Macclesfield står fortsatt uten manager etter at Mark Yates fikk sparken etter en forferdelig start som sjef for laget fra silkebyen. Resultatene har ikke blitt veldig mye bedre, og her ble tap mot laget fra divisjonen under.

Macclesfield tok ledelsen, men Maidstone snudde det – det siste på straffespark. O’Hara får ikke skylden for noen av baklengsmålene, ser det ut til.

Heart of Midlothian 0-1 Kilmarnock

Hearts har fått noen smeller i det siste, men toppet fortsatt tabellen foran helgas serierunde.

Det gjør de ikke nå lenger. Det ble nemlig nok et skuffende resultat hjemme mot Kilmarnock – som det skal sies at vanligvis er veldig gode mot topplagene. I tillegg tok Celtic poeng mot Livingston, og tok dermed over tabelltoppen.

Kanskje ville det gått bedre om Demetri Mitchell startet? Han har vært litt inn-og-ut av laget i det siste, og kom ikke inn før det 86. minutt her.

Andre:

  • Matty Willock var ubenyttet innbytter da det ble 1-1 mellom Dundee og St. Mirren på Dens Park. Dundee og St. Mirren har vært de desidert verste klubbene i den skotske toppdivisjonen denne sesongen.
  • Cameron Borthwick-Jackson var ikke i Scunthorpes kamptropp i FA-cupoppgjøret mot Burton. Det er egentlig ikke helt uventet heller siden han skal ha spilt heller dårlig i det siste. Scunthorpe vant 2-1 mot Burton, som for øvrig er i kvartfinalen av årets ligacup.
  • Timothy Fosu-Mensah har slitt etter returen fra skade, og ble dermed plassert på benken i søndagens kamp på Anfield. Fulham tapte 0-2, og TFM ble værende på benken hele kampen.