Herjet i én omgang, styrket Chong sjansene sine?

Uniteds U23-lag tok en svært viktig seier i Stoke mandag.

Før avspark handlet alt om comebacket til Axel Tuanzebe og Timothy Fosu-Mensah.

Tuanzebe hadde ikke spilt siden skaden mot Colchester like før jul, mens Fosu-Mensah fikk et tilbakeslag da han gjorde comeback på reservelaget i januar. Dermed ble det et nytt comeback mandag kveld.

Begge gutta gjorde ok comeback.

De holdt i 90 minutter, og Fosu-Mensah kombinerte flere ganger veldig godt med Tahith Chong fra sin høyreback-posisjon.

Tuanzebe var seg selv på stopperplass, ganske så rolig i stressede situasjoner og til slutt reddet han også seieren med en redning på streken på overtid.

De yngste stjal showet

Det var imidlertid Angel Gomes, Tahith Chong og James Garner som stjal showet når United var gode, som de var i 1. omgang.

Gutta spilte i ring rundt et rutinert Stoke-lag med kjente navn som Ryan Shawcross, Mame Biram Diouf, Josh Tymon og Tom Edwards på laget, og de ga seg ikke før det stod 3-0 på lystavla på Bet365 Stadium.

Først en kort corner, et Chong-innlegg og en kontant heading fra Garner.

Så en fin kombinasjon mellom Chong og Fosu-Mensah. Sistnevnte la inn fra siden, innlegget gikk via en Stoke-spiller og havnet hos en umarkert Gomes på bakre stolpe som scoret sikkert.

Se 2-0-målet her:

Så chippet Gomes flott gjennom til en Garner på et deilig gjennombrudd og han chippet keeper til 3-0.

Hjemmelaget var ikke ufarlige, de hadde blant annet tre mål annulert, og i 2. omgang snudde kampen totalt. Aidan Barlow hadde riktignok tre gode sjanser til å score for United, men det ble Stokes omgang.

De reduserte to ganger på dødball, og kunne hatt flere.

United-gutta slapp imidlertid unna med skrekken, slik at de tok tre poeng i toppkampen i Premier League 2. United ligger tre poeng bak West Ham på toppen av tabellen, men må forbi dem for å være sikret opprykk.

Se alle resultater, terminliste og les alle kampreferat for U23 og U18 her.

Chong tatt av – Derby neste?

1. omgangen var spesielt bra, og Tahith Chong skapte mye, selv om han etter hvilen ofte gikk seg fast.

Et kvarter før slutt ble han byttet ut, og det er vanskelig å tolke det som noe annet enn et bevis på at han skal være involvert når førstelaget torsdag møter Derby. Så gjenstår det å se om nederlenderen starter eller sitter på benken i den kampen.

Tuanzebe, Fosu-Mensah, Garner og Gomes fullførte oppgjøret, og det virker da noe mer tvilsomt om de skal returnere til førstelaget i torsdagens FA-cupkamp.

U23: Stoke 2-3 Man. Utd

Premier League 2, Bet365 stadium

MÅL: 0-1 Garner (Chong, 12), 0-2 Gomes (20), 0-3 Garner (Gomes 39), 1-3 Forrester (54), 2-3 McJannet (66)

United: Matej Kovar – Timothy Fosu-Mensah, Axel Tuanzebe, Di’Shon Bernard, Dion McGhee (Teden Mengi 84) – James Garner, Ethan Galbraith, Dylan Levitt – Aidan Barlow, Angel Gomes, Tahith Chong (Aliou Traore 76)
Ubenyttede innbyttere: Jacob Carney, Mark Helm, Lukasz Bejger