Her blir Ighalo historisk

Odion Ighalos fulltreffer mot Norwich sørget for at spissen tangerte en nesten 100 år gammel United-rekord.

Odion Ighalo har kun startet fire kamper for Manchester United, men har allerede bekreftet sin status som en skikkelig måltyv.

Tangerte rekord fra 1925

I hver av de fire kampene den innleide spissen har startet, har han scoret.

Det er ikke bare imponerende, men også nesten unikt i et historisk perspektiv. Med nettkjenningen mot Norwich ble nemlig Ighalo den første United-spilleren til å score i hver av sine fire første kamper fra start siden Jimmy Hanson gjorde det samme i 1925(!).

DRØMMETREFF: Odion Ighalo sendte United i føringen i Europa League mot LASK Linz i den siste kampen før fotballen tok en lang pause.

En rekke spillere har scoret i sine tre første obligatoriske United-kamper fra start, men nigerianske Ighalo blir den første på nesten 95 år som klarer kunststykket med scoring i hver av sine første fire kamper fra start. 

United hentet Ighalo på lån i januar, og jobber hardt tidligere i sommer for  forlenge låneavtalen med kinesiske Shanghai Shenhua til januar 2021.

– Han vet hvor mye vi verdsetter ham

United-manager Ole Gunnar Solskjær er full av lovord om leiesoldaten som har vist seg å være en smart investering.

– Det var viktig for meg å få beholde Ighalo og vi jobbet hardt for å få det til, sier Solskjær etter seieren mot Norwich. 

– Jeg tror Odion vet hvor mye vi verdsetter ham både i garderoben og på banen. Han er en målscorer, en måljeger som er sterk og som vi kan spille ballen til, noe Paul (Pogba, red. anm) gjorde på vinnermålet, sier Solskjær.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær roser Odion Ighalo. Her gratuleres spissen etter sine to mål mot Derby i FA-cupen.

Kvartfinalen mot Norwich var på vei til å ende med straffesparkkonkurranse da Paul Pogba fant Ighalo i 16-meteren til Norwich. Spissen la igjen ballen til Anthony Martial som fikk god hjelp av Norwich-stopper Ben Godfrey som pirket ballen videre til Harry Maguire.

Solskjær understreker betydningen av av å ha en målfarlig spiss som Ighalo i stallen. 

– Han spiller veldig bra, og det gir meg en mulighet til å rotere Marcus, Anthony og Mason slik at vi er best mulig forberedt til hver kamp, sier Solskjær.

PS! Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse før Brighton-kampen finner sted klokken 11.30 norsk tid mandag formiddag.