Her blir Cavani utvist etter VAR-avgjørelse

Edinson Cavani ble utvist da Uruguay tapte 0-2 for Brasil natt til onsdag.

33-åringen markerte sitt comeback på landslaget med scoring mot Colombia i forrige uke. I Montevideo stjal han overskriftene av andre årsaker.

Situasjonen i det 71. minutt oppsto uten dramatikk, midt på banen. Cavani spente ned Richarlison, som hadde gitt Brasil en 2-0-ledelse, hjalp Everton-spissen på beina, og fikk det gule kortet av Roberto Tobar.

Men etter at den chilenske dommeren var blitt sendt til VAR-monitoren for å gjøre en ny vurdering, endret han det gule kortet til rødt – til store protester fra Cavani.

Reprisene viser at 33-åringen stempler Richarlison på ankelen:

– Jeg tror ikke han mente det. Jeg tror han forsøkte å ta ballen, men traff foten min, sa Richarlison i etterkant.

På det tidspunktet lå Uruguay allerede under 0-2. Arthur scoret på et langskudd etter en drøy halvtime, før nevnte Richarlison scoret med hodet rett før pause.

Cavani hadde et lignende hodestøt tidlig i kampen, men kom ikke til noen store sjanser etter det.

Alex Telles er friskmeldt etter positiv coronatest, men ble sittende på benken gjennom hele kampen.

Tapet betyr at Paraguay går forbi Uruguay på tabellen. Laget ligger på nå 5. plass, utenfor topp fire som går direkte til VM, men det er mange runder igjen å spille. Brasil topper med full pott etter fire kamper.

Cavani må stå over Uruguays neste kvalifiseringskamp mot Argentina i mars grunnet det røde kortet.