Harry Maguires far skadet på Wembley

Harry Maguires far Alan havnet uforskyldt midt i tumultene da billettløse fans tvang seg inn på Wembley før finalen mot Italia.

– Faren min havnet midt oppe i det hele. Jeg har ikke snakket så mye med ham etterpå, men jeg er veldig glad for at barna mine ikke var på kampen, sier Maguire til The Sun.

Alan Maguire havnet helt uforskyldt midt i stridens kjerne da flere fans, uten billetter, tvang seg inn på Wembley ved å forsere sperringene for billettsjekken.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
PREGET AV BRÅK: Oppladningen til EM-finalen på Wembley var preget av bråk, slåssing og billettløse fans som tvang seg inn på stadion. Harry Maguires far var en av dem som uforskyldt havnet mitt i bråket.

Maguire senior skal ha vært blant de mange som regelrett ble trampet ned og skal ha brukket to ribb-bein.

UEFA har iverksatt etterforskning av hendelsen, og Harry Maguire sier det var skremmende å se opptak av hendelsene på video.

– Jeg har sett en rekke videoer og snakket med både far og familien. Det var skremmende. Det var far og agenten min (Kenneth Shepherd, red anm) som ble verst rammet. Han hadde vondt for å puste etterpå på grunn av ribb-beina, men han er ikke typen som gjør noe stort nmmer ut av det, forklarer United-kapteinen.

England v Germany - UEFA Euro 2020: Round of 16
SOLID MESTERSKAP: Uniteds kaptein Harry Maguire leverte en solid turnering etter at han kom inn på Englands lag. Maguire mistet de første kampene på grunn av skaden han pådro seg mot Aston Villa på tampen av sesongen.

Harry Maguire sier han er glad døtrene ikke var på Wembley.

Vanligvis pleier bestefaren Alan å bære døtrene eller Harry Maguires nevø på skuldrene på kampene der Harry spiller, men de var heldigvis ikke på Wembley søndag kveld.

Nå håper United-kapteinen at tumultene på Wembley ikke ødelegger for Englands sjanser til å arrangere store mesterskap i fremtiden.

– Jeg håper vi lærer av dette. Wembley er en fantastisk arena og vi har hatt en utrolig støtte fra våre fantastiske fans, og de har oppført seg strålende med unntak av noen få før selve finalen, sier Harry Maguire.