– Har utviklet seg mye

Roberto Martinez, tidligere Everton-manager, nå belgisk landslagssjef, hyller Romelu Lukaku.

 

Spanske Roberto Martinez, tidligere Everton-manager og nå sjef for det belgiske landslaget, røper at han er en stor fan av Manchester Uniteds toppscorer, Romelu Lukaku, spissen han hentet til Goodison Park i 2013, og som han nå har under sine vinger hos Belgias Rode Duivels.

Under siste landslagspause fikk Martinez se Lukaku score fire mål på to kamper for sitt lag, bidrag som sikret De røde djevlene plass i neste sommers fotball-VM i Russland.

Nå sier den 44 år gamle spanjolen i et intervju med talkSPORT at 24-åringen har tatt store steg etter sommerens overgang til Manchester United.

– Det slo meg aldri at det (overgangen) ville by på problemer for Rom. Alle som spiller eller jobber med ham innser nemlig veldig raskt hvilken førsteklasses hjernekapasitet han er utstyrt med.

– Fotballspillere har forskjellige egenskaper, og et av hans er et ganske enestående fokus. Da han dro til Manchester United var han helt og holdent innstilt på å sette sitt preg på sitt nye lag og få en god start, og det har han klart, konstaterer 44-åringen, og fortsetter:

ROBERTO MARTINEZ og ROMELU LUKAKU fra tiden da de jobbet sammen i Everton.

I stadig utvikling

– Lukaku er fortsatt veldig ung — av og til glemmer vi at han bare er 24 — men han kan vise til en sensasjonell scoringsrate. Han er også en type som hele tiden ønsker å lære mer og utvikle seg videre. Nå, med José Mourinho som sjef, spiller han da også under en manager som vil lære ham mer om forskjellige aspekter på klubbnivå.

– Modenhetsmessig har jeg sett store endringer hos ham. Riktignok er han den samme målscoreren som jeg i sin tid hentet fra Chelsea og West Bromwich, men nå viser han i tillegg en fantastisk modenhet. Det er flott å se, og fortsatt har han mange, mange år på å utvikle seg ytterligere, sier Martinez, mannen som overtok Everton etter David Moyes i 2013. Han fikk sparken i mai 2016, før han like etter ble utnevnt til landslagssjef i Belgia.