– Har mistet litt identitet

Mike Phelan om Uniteds sommerhandel.

Sir Alex Fergusons tidligere assistent og mangeårige United-spiller Mike Phelan er en nøktern mann. Han er likevel klar på at noe av det gamle United har forsvunnet med valgene som nå er tatt.

– Ja, litt av identiteten har nok forsvunnet. I stedet for å produsere så handler det nå om hvem som kan kjøpes ikke. En spiller som Danny Welbeck har vært en del av den identiteten, men nå har det kommet et brudd.

– Ingen vet hva som skjer i fremtiden, men jo, bruddet har skjedd. Dette kan være starten på en ny måte å gjøre ting på i United, og kanskje er det den veien fotballen går. Er det bedre å se på det som finnes her og nå enn på fremtiden? Det er vanskelig å si fordi ungdommen alltid er fremtiden, og man må starte et sted. Man kan bare håpe at unge spiller kan få utvikle seg i Premier League, fortsetter han overfor BBC.

Han tror Arsenal vil passe Welbeck bra.

– Han er fortsatt en ung spiller, og med unge spillere kommer det opp- og nedturer, men jeg tror mest for Danny at det handlet om å føle seg viktigere enn han har gjort det de siste 12 månedene. Han var i en posisjon hvor han kunne velge hvor han skulle spille, og jeg tror han valgte Arsenal siden han vil bli satset på som spiss der. Arsenal er også en fantastisk klubb, godt drevet, og som fotballspiller er det en av klubbene man gjerne vil velge.