Kan dette være løsningen, Ole Gunnar?

10er-løsningen til United er kanskje allerede i klubben.

Han har hatt en vanskelig ligastart, Jesse Lingard.

Supporterklubbens og lesernes spillerbørs er han sist av de som har startet de første kampene, og både mot Wolverhampton og Crystal Palace kom han dårligst ut.

Dermed er spørsmålet: Hva skal Solskjær gjøre mot Southampton? Fortsette å kjøre på med de 11 han tydeligvis mente var best eller endre?

Kanskje sitter han allerede med løsningen: Juan Mata.

Spanjolen har ikke veldig ofte fått sjansen i det som vel er favorittrollen under Ole Gunnar Solskjær, selv om det er blitt små innhopp både mot Chelsea, Wolves og Palace.

Samtidig er tallene veldig, veldig klare:

11 ganger har Ole Gunnar Solskjær gitt tillit til Juan Mata fra start. Ingen av kampene har endt med tap. Totalt har det gitt sju seirer, fire uavgjorte og faktisk null tap.

LITE SPILLETID: Juan Mata har vært en fast innbytter helt på tampen i sesonginnledningen.

Uniteds målforskjell med Mata fra start er imponerende 20-7:

Matas kamper fra start under Solskjær:

 • 3-1: Huddersfield (H)
 • 2-0: Newcastle (B)
 • 2-0: Reading (H, FA-cup)
 • 2-2: Burnley (H)
 • 3-0: Fulham (B)
 • 2-0: Chelsea (B, FA-cup)
 • 0-0: Liverpool (H)
 • 2-1: Watford (H)
 • 2-1: West Ham (H)
 • 1-1: Chelsea (H)
 • 1-1: Huddersfield (B)

Så skal det sies at Mata i flesteparten av de kampene har fått sjansen i et 4-3-3-lag, med et utgangspunkt ute til høyre, og han har bare produsert 2 scoringer og ingen målgivende på de 11 kampene.

Det har imidlertid stokket seg for Jesse Lingard de siste månedene.

Han endte med to mål og målgivende i Solskjærs debutkamp mot Cardiff, men etterpå er det kun blitt én eneste scoring, mot Arsenal i FA-cupen, og null målgivende for den mye brukte 26-åringen.

HAR SLITT: Jesse Lingard har ikke fått det til å stemme i sesongens første tre kamper, og ble tatt av banen allerede etter 56 minutter mot Crystal Palace.

Med Mata fra start har United 2,11 poeng i snitt i ligaen – og 2,27 hvis man inkluderer cupkamper og fortsatt gir hver seier tre poeng og hver uavgjort ett poeng. United har i snitt scoret 1,82 mål med Mata på banen under Solskjær.

Så er det ikke slik at Jesse Lingard har elendige tall. På ingen måte.

Med Lingard fra start i ligaen har United tatt 25 poeng på totalt 14 kamper, noe som gir 1,92 poeng per kamp og United har også solide 1,92 mål per kamp med Lingard fra start – noe som altså er et bedre tall enn det Mata har.

Det skal imidlertid sies at 12 av de 25 målene United har scoret med Lingard fra start i ligaen kom i Solskjærs tre første kamper, mot Cardiff, Huddersfield og Bournemouth.

På de ti siste kampene med Lingard fra start har det blitt blitt 13 scoringer, altså et snitt på 1,3 mål per kamp – selv om 4-0-seieren mot Chelsea-kampen da er inkludert.

Til Lingards forsvar så skal det dog sies at han har vært tredje sist på tre av Uniteds seks scoringer denne sesongen, det gjelder både 2-0 og 3-0 mot Chelsea og 1-0 mot Wolves.

Andreas Pereira, som serverte en målgivende da han fikk sjansen i 10er-rollen fra start under 4-0-seieren mot Chelsea, har kun startet åtte kamper under Solskjær, noe som har gitt fire seirer, én uavgjort og tre tap.

FEIRET 2-0 MOT CHELSEA: Jesse Lingard og Andreas Pereira.

Han har imidlertid levert ett mål og to målgivende på de fire kampene han har startet i ligaen, og hvis man inkluderer sommerkampene i dette så fikk han også to målgivende i dem.

Jesse Lingard fikk én scoring i sommerens treningskamper, mens Juan Mata noterte seg for ett mål og én målgivende – noe som igjen kanskje bør bety at han fortjener mer spilletid enn de 21 minuttene han har fått fordelt over tre kamper til nå i sesongen.

Hvis ikke løsningen er å frigjøre Paul Pogba, da, slik at han får en klar offensiv rolle, mens Scott McTominay heller får hjelp av en Fre eller Matic lenger ned i banen?

Merk: Angel Gomes er også et alternativ til rollen, men i og med at han stod utenfor benken også mot Crystal Palace er det all grunn til å tro at han eventuelt må spille seg inn via Europa League eller ligacup. Marcus Rashford spilte også mer sentralt utover i 2. omgang mot Palace, men det gjenstår vel å se om Solskjær faktisk vurderer han mer sentralt inn bak Martial. Alexis Sánchez kan også være et alternativ, hvis han kommer inn i varmen igjen.