– Håper det bare er et rykte

Arsenals norske supporterleder vil ikke selge en ny kaptein til United.

– Thomas Vermaelen er enig med United om sin personlige kontrakt.

– Nei, vi er ikke enige med noen.

– United vil kontakte Arsenal angående Vermaelen så fort VM er over.

Det er bare noen av mandagens overskrifter om Thomas Vermaelens mulige overgang til United.

Først skrev Daily Telegraph en lang sak om at spilleren var enig med United, og saken inneholdt detaljer om avtalen med United. Spillerens agent har senere avvist det hele, før den belgiske avisen som har vært ledende på saken fastslo at United kommer til å kontakte Arsenal om spilleren så fort VM er over.

– Vil ikke selge igjen til rival

United.no en prat med Arsenals norske supporterklubb for å høre hva de tenker om å selge nok en kaptein til United.

– Jeg håper at dette bare er et rykte, sier leder Bjørn Furuheim.

thomasver– Jeg blir ikke overrasket om han går. Det har ligget i kortene siden han ikke er fornøyd med å være på benken, og spekulasjonene har gått på at han skulle reise til Italia eller et annet land. Jeg vil også være overrasket om Arsenal selger til United, fortsetter han.

Forklaringen på det siste er enkel nok, ifølge Furuheim. United, Chelsea, City, Arsenal og Liverpool er alle klubber som kjemper om å være Englands beste. De er rivaler, og man ønsker ikke å forsterke en rival.

– Selvsagt ikke. Tenk om han skulle bli en suveren midtstopper for dere. En ting er kontraktsløse spillere som er grådige, men skal vi knive med dere og de beste så kan vi ikke selge gode spillere til de vi vil knive med. Han var jo også veldig god da han kom hit. Jeg husker hvordan han i en kamp temmet Luis Suarez fullstendig, sier Furuheim om spilleren som kom med på årets lag i Premier League etter sin første sesong i klubben.

– Så ble han skadet og satt tilbake. Samtidig ble Koscielny og Mertesacker det foretrukne midtstopper-paret. Vermaelen var heller ikke veldig god på backplass, men det var nok en kombinasjon av mye som var årsaken til at det gikk slik. Ikke minst at han fikk lite spilletid, sier Arsenal-lederen.

– Blir nok ikke ny Van Persie

Han omtaler Vermaelen som oppgående, sympatisk og en spiller det aldri er noe tull med, men om han virkelig skulle ende i United så tror han ikke Vermaelen får samme Judas-stempel som Van Persie fikk.

– Jeg tror ikke det. Van Persies overgang ble jo også spesiell. Først ved at han på sommeren la ut en melding om at han ville dra fordi Arsenal manglet ambisjoner – samme sommer som Arsenal forsterket med mange spillere. Så er det vel ikke så mange som har jublet så mye for scoring mot Arsenal som Van Persie har gjort, heller, sier Furuheim.

– Foreløpig ser jeg likevel dette bare som et rykte. United skal jo forsterke nå, og da er det naturlig a de kobles til en rekke spillere, sier han.