– Han er symbolet på engelsk fotball

Xabi Alonso tar bladet fra munnen og snakker om Ferguson, Mourinho og Champions League-møtet med United.

I et intervju med The Mirrors Sunday People har den tidligere Liverpool-spilleren beskrevet Sir Alex Ferguson som selve symbolet på engelsk fotball. Likefullt tipper han at hans eget lag og manager stikker av med seieren i den kommende storkampen.

United skal som kjent møte Real Madrid i 8-delsfinalen i Champions League, og det er mange ting som krydrer dette oppgjøret. Ikke bare returnerer Cristiano Ronaldo til Old trafford, men Madrid-manager Jose Mourinho er også en av de heteste kandidatene til å ta over sjefsstolen på Old Trafford når Sir Alex takker for seg.

Som om ikke det var nok er det uroligheter i kulissene hos det spanske hovedstadslaget hvor mange er misfornøyde med første halvdel av sesongen, og for å toppe det hele har de en midtbanedirigent med fortid i Liverpool.

– Mourinho og Ferguson er to store managere med mange titler. Jeg har jobbet med Mourinho og har kun hørt hva andre sier om Ferguson, men han er symbolet på engelsk fotball og fortjener all ære for det arbeidet han har gjort, sier Alonso.

– Kan definere sesongen

Spanjolen er ikke veldig fornøyd med trekningen, men når de først trakk United er han innstilt på å gå seirende ut av bataljen.

– En kamp mellom United og Real Madrid fortjener å være Champions League-finalen, men nå ville det seg slik at vi skal møtes allerede i 8-delsfinalen. Det kommer til å bli 180 fantastiske minutter og jeg er sikker på at vinneren etter de to kampene vil kunne gå helt til finalen.

Moralen er høy i et United-lag som i skrivende stund ligger på toppen av tabellen med tre poeng ned til rival City med én kamp mindre spilt. Det samme kan ikke sies i Real Madrid som allerede etter 17 kamper ligger 16 poeng bak erkerival Barcelona.

Alonso forteller at det er gnisninger innad i troppen, og at kampen mot United vil bli et definerende øyeblikk for Reals sesong.

– Cristiano (Ronaldo) og flere andre av mine lagkamerater er ikke fornøyde for øyeblikket, men forhåpentligvis kan vi i alle fall slå United og komme langt i Europa, sier spanjolen.

Ex-pool

Han har heller ikke glemt sin egen tid i England, og legger ikke skjul på at som tidligere Liverpool-spiller er det ekstra stas å slå United.

– Jeg spilte tidligere i Liverpool, og jeg vet veldig godt hvor stor en seier over Manchester United er. Slår vi United blir Liverpool-fansen fornøyd og jeg har allerede fått flere lykkeønskninger fra mine engelske venner, avslutter Alonso.

Så gjenstår det å se hvem som kommer seirende ut av storoppgjøret som spilles over to kamper hvor den første går i midten av februar.