– Han er ikke normal

Tom Cleverley får masse skryt fra lørdagens motstander.

Uniteds midtbanespiller er blitt en het potet i engelsk presse. Han gjorde et godt OL, er blitt fast på det engelske landslaget og United, og imponerte stort da han ble flyttet frem i den såkalte 10er-rollen da England slo Moldova 5-0 for en uke siden.

Så fikk han masse omtale på ny etter et par kjempemisser i tirsdagens 1-1-kamp mot Ukraina.

(Se missen her. Saken fortsetter under)

<iframe width=»560″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/XGlHZpWgzLU» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

Roberto Martinez, Wigans manager som hadde Cleverley på lån for to år siden, er imidlertid full av lovord om United-spilleren.

– Han kan spille i mange forskjellige posisjoner, og han takler det å komme i én mot én-situasjoner både offensivt og defensivt. Det er det han er virkelig god på.

– Noen ganger kan det være en ulempe å være så anvendelig. Noen er jo gode i flere posisjoner, men ikke spesiell i noen av dem. Tom er imidlertid spesiell uansett hva han gjør. Han forstår rollen sin i laget uansett hvor du plasserer ham, selv om jeg tror man kan si at hans aller beste posisjon er som sentral midtbanespiller. Jeg tror alltid at United har sett det – selv når han var her (og ble brukt på kanten).

Martinez er imponert over hvordan Cleverley har kommet tilbake etter alle skadeproblemene forrige sesong.

– Nivået på prestasjonene har vært vanvittig, og han har gjort det for både England og Manchester United. Det er imponerende, sier han ifølge the Guardian.

– Jeg har sagt det før, blant annet da han spilte for oss, men hans taktiske evner er ikke normale for en spiller på hans alder i dette landet. Han kunne enkelt spilt både i nederlandsk og spanske fotball. Så god er de tekniske kvalitetene og spilleforståelsen hans, sier Martinez før United og Wigan møtes på Old Trafford klokka 16 lørdag.

Les også: Cleverley: – Beckham var favorittspilleren