Skulle hatt dobbel i debuten

SPILLERBØRS: Se hvilke spillere som kommer unna med æren i behold etter 1-2-tapet for Real Madrid.

José Mourinho hadde planlagt en drømmestart mot gamleklubben i hele sommer, men måtte innse at Real Madrid var flere hakk hvassere enn Manchester United da sesongen ble sparket gang i den europeiske supercupen i Skopje.

United innledet riktignok kampen positivt, men etter hvert som spanjolene dominerte i større og større grad, var det ingenting å si på at Zinedine Zidane hentet hjem nok et trofé til Madrid.

Casemiro og Isco ga Real Madrid en tomålsledelse før og etter sidebyttet, før Romelu Lukaku markerte sin offisielle debut i United-trøya ved å redusere til 1-2 på en retur en snau halvtime før slutt.

Fra pressetribunen vurderte Eivind Brennhovd Holth United-spillernes prestasjoner.

David de Gea – 6

Kan ikke klandres for noen av baklengsmålene. Fine redninger på forsøk fra Benzema og Kroos henholdsvis rett før og rett etter hvilen. Hindrer også en tredje baklengs i tilleggstiden.

Antonio Valencia – 6

To offensive involveringer før pause og flere gode innlegg mot Fellaini da United presset på for utligning.

Jobbet med innleggene i sommer? Antonio Valencia

Victor Lindelöf – 4

Før kampen sa Mourinho at svensken trenger mer tid, og mot Real Madrid fikk vi se hvorfor. Uryddig i mye av det han foretar seg. Ansvarlig på 1-0 når Casemiro løper bak ryggen hans, selv om målet kunne vært avblåst for marginal offside. Uansett svakt av United-forsvaret som ikke presser ut linja tidligere.

Chris Smalling – 5

Flere viktige defensive involveringer i begge omganger. Mer enn nok med å holde hodet over vann som forsvarssjef når Real Madrid trykket på, spesielt midtveis i førsteomgang.

José Mourinho gir sine instrukser i vannpausen.

Matteo Darmian – 5

Får den utakknemlige jobben med først å spille stopper og deretter omstille seg som back mot et kruttsterkt Madrid-angrep. Taper duellen mot Casemiro da brasilianeren header i tverrligger etter et kvarter. Viktig når han bryter Madrid-kontring foran De Gea i sluttminuttene.

Ander Herrera – 5

Helt anonym, i motsetning til i Stockholm. Sløv når han slår et frispark fra god posisjon over dødlinjen og har også et svakt langskudd i første omgang. Fint innlegg til Pogba på dobbelsjansen etter pause.

Nemanja Matic – 6

Står for fem ballgjenvinninger i løpet av de første 20 minuttene hvis United.no telte riktig fra pressetribunen. Interessant å se hvordan han styrer midtbanen når Real Madrid har ball. Likevel blir det synlig at spanjolene holder et annet nivå enn Sampdoria. Matic og kollegaene sliter med å håndtere Isco og Modric, og serberen var nærmest sistnevnte da han spilte vegg med Bale på 2-0. Også involvert før Bale treffer tverrligger. Indirekte målgivende på Lukakus redusering.

Viser hvorfor Mourinho hentet han – igjen: Nemanja Matic.

Paul Pogba – 6

Åpnet friskt da det fløt for United innledningsvis. Trekkes for måten han sløser bort en strålende kontringsmulighet ved å gå for skudd etter et kvarter. Får et nytt skuddforsøk blokkert ti minutter senere, mens en heading stoppes av Navas etter pause. Tilstedeværelsen til Pogba er det likevel få som kan matche, og franskmannen byr på både lekre detaljer og helhjertede returløp.

Henrikh Mkhitaryan – 5

Frisk og rask de første minuttene. Avanserer herlig etter åtte minutter, bare for å bli lagt i bakken av Ramos uten å få frispark. Forsvinner utover i kampen, før han spiller fri Rashford i sluttminuttene. Utilgivelig feil når han mister ballen til Marcelo ved egen 16-meter tidlig i andre omgang.

Frisk, men med farlig balltap: Henrikh Mkhitaryan.

Jesse Lingard – 4

Fikk sjansen i en defensiv rolle på bekostning av Rashford og Martial. Gjorde ikke stort annet ut av seg enn å pådra seg et gult kort for en takling bakfra på Isco.

Romelu Lukaku – 6

Tegner seg på listen over United-spillere med scoring i debuten, men burde strengt tatt hatt enda en ball i nettet. Før den tid, startet og avsluttet han førsteomgang med å sette Navas på prøve med hodet. Ellers vanskelige arbeidsforhold og få muligheter.

Marcus Rashford – 7

Erstatter Lingard i pausen og griper sjansen mot Europas beste klubblag. Utfordrer Carvajal så ofte han kan og lykkes tidvis. Friskt pust, men bør utligne når han spilles alene med Navas.

Marouane Fellaini – 6

Gjør også en god figur når han kommer inn for Herrera. Det er Fellaini som vinner ballen i Madrids 16-meter før reduseringen. Får også et par sjanser med hodet og skikkelig skallebank etter en duell med Ramos.