– Han likte meg ikke

Rafael snakker ut om hans forhold til gamle-sjefen.

3.august 2015 avsluttet Rafael da Silvas kapittel i Manchester United. Etter syv år i klubben forlot den aggressive brasilianeren Manchester og satte kursen mot Lyon og Frankrike. En snau uke etter overgangen snakker Rafael ut om hans forhold til Sir Alex Ferguson og Louis van Gaal.

– Ferguson ringte meg tilogmed å ønsket meg lykke til. Jeg hadde et veldig godt forhold til han, og han hjalp meg mye i Manchester og gjorde alltid alt for å hjelpe meg. Han signerte meg da jeg var 16, jeg vet ikke hva jeg skal si.

– Jeg vil ikke prate så mye om mitt forhold til Moyes, fordi det var for lite, mindre enn ett år. Og med van Gaal var forholdet normalt. Han hadde sine meninger, hans tanker, alle har sine meninger. En manager er en manager. Jeg har alltid respektert det og jeg vil alltid respektere det.

– Jeg gjorde en komplett sesong, da han(Ferguson) dro. I 2012/13 spilte jeg nesten alle kampene, det var min beste sesong og vi var tilogmed seriemestere. Det var da de skiftet manager. Den endringen var skjebnesvanger for meg. Jeg gjorde det bra, så dro Ferguson.

MANCHESTER, ENGLAND - APRIL 22:  Manager Sir Alex Ferguson and Rafael da Silva of Manchester United celebrates on the pitch after the Barclays Premier League match between Manchester United and Aston Villa at Old Trafford on April 22, 2013 in Manchester, England.  (Photo by John Peters/Man Utd via Getty Images)
GODT FORHOLD: Rafael sier han hadde et godt forhold til Sir Alex Ferguson.

Det var det som endret seg, så Valencia begynte å spille høyreback for van Gaal. Han er også en god spiller, men jeg gjorde det bra i den posisjonen.

Mange fans var enige med Rafael om at han var det beste valget for høyreback-posisjonen, men van Gaal hadde gjort sitt valg og det var ingen vei tilbake for brasilianeren. Hvor vidt LVG hadde et problem med brasilianere generelt eller ikke svarte Rafael følgende:

– Det vet jeg ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal si om det, siden jeg var den eneste, ettersom Anderson dro før. Jeg vet det er en historie med at han ikke liker brasilianere, men jeg kan ikke si: «Å, han liker ikke brasilianere». Jeg vet han ikke likte meg, men om det var fordi jeg var brasilianer, det vet jeg ikke.

Les saken fra Sport Witness i sin orginale form her.