– Han kommer til å spille regelmessig om han holder seg skadefri

Ryan Giggs mener det nå er opp til Axel Tuanzebe å sørge for at Ole Gunnar Solskjær ikke har noen andre valg enn å la den unge stopperen spille.

Axel Tuanzebe har vært nevnt mye etter PSG-kampen etter at han hadde en svært god kamp da han returnerte etter ti måneder uten en tellende kamp, og Ryan Giggs snakket onsdag om 22-åringen på Webby & O’Neill-kanalen på YouTube.

– Først av alt: han er en veldig bra gutt. Han har en god innstilling, alt Axel må gjøre nå er å holde seg frisk, for han har alle ferdighetene.

– Han kan håndtere ballen, han leser spillet godt, han er rask, beskrev Giggs, som røpet at han og Louis van Gaal vurderte å bruke Tuanzebe på midtbanen på et tidspunkt. Det er uansett som stopper Giggs ser for seg Tuanzebe.

– Han må spille kamper, og når han spiller kamper vil selvtilliten hans vokse, for han har alle ferdighetene som skal til for å være en Manchester United-midtstopper.

STOPPET MBAPPÉ & CO: Axel Tuanzebe.

Nå er Giggs opptatt av at Tuanzebe må levere videre også når han får sjansen, og at det er det å levere slike forestillinger regelmessig som for alvor vil sende et signal til Ole Gunnar Solskjær.

– Det er opp til ham å si «jeg gjør det så godt at du ikke kan holde meg utenfor laget» til Ole. Han må levere forestillinger som det igjen og igjen. Jeg er sikker på at han kommer til å spille regelmessig på førstelaget hvis han holder seg skadefri.

Veien til startelleveren blir kortere om Ole Gunnar Solskjær velger å gå for tre midtstoppere også videre, men også med to stoppere vil nok Tuanzebe ha klare ambisjoner om å kjempe seg inn på laget foran spillere som Victor Lindelöf og Eric Bailly. I tillegg kan også Tuanzebe gjøre en jobb i andre posisjoner, men da kanskje mer sannsynlig på backene enn i midtbaneposisjonen han tidligere har blitt vurdert i.

HAR NOEN TØFFE VALG HAN MÅ TA: Ole Gunnar Solskjær.