– Han gjorde det bra

Van Gaal er fornøyd med Falcao for nå, mens Wilson seiler opp som en utfordrer.

Det var nok få som hadde trodd at James Wilson skulle utvikle seg til å bli en utfordrer til Radamel Falcao i løpet av sesongen, og etter 19-åringens første scoring for sesongen begynner historiens dyreste leiesoldat å få det hett om ørene. Trass i dette hevder Louis Van Gaal at han er fornøyd med colombianerens innsats.

– Det er ikke så viktig hva jeg mener, tror jeg, fordi han har lyst til å score mål. Jeg må dømme hvordan han spiller, og å score mål er et viktig aspekt av det å være spiss, det vet jeg, sa nederlenderen til pressen etter tomålsseieren, før han la til at det også er viktig for han at «han bidrar offensivt og kan spille med en annen spiss, og at de kommer seg inn i tredje eller fjerde «fase» av angrepet. Og han gjorde det bra.»

Samtidig understreker Wilson betydningen av å ha Falcao i nærheten.

– Jeg kan lære mye fra han på treningsfeltet. Det var kanskje ikke hans dag, men jeg kunne kanskje ha spilt han opp bedre. Men ja, det er flott for meg å spille og lære med han.

jameswilsonqpr (650 x 358)
MÅLGJØRER: Og læremester.

Dyr i drift

Wilsons ene ligamål gjør at han ligger to bak Falcao, som United må betale 43 millioner pund for å beholde. Det later ikke til at Van Gaal kommer til å la superspissens navn komme han til gode, og tiden begynner å renne ut.

Det skal sies at Steven Caulkers fot og Robert Greens hansker er mye av grunnen til at ting ikke ser annerledes ut. Og Falcaos kne har ikke hindret han i å virke særs målrettet, med instinktene på plass. Imidlertid kan man si det samme om unggutten, som ikke koster flerfoldige millioner.

Falcao har 16 ligakamper igjen til å vise at han duger. Med 17 i både «acceleration» og «pace» på Football Manager er James Wilson en mann man nødig vil ha pustende i nakken.