– Han er en av de fem store

Arnold Mühren kjenner United og kjenner Louis van Gaal.

Mellom 1982 og 1985 løp Arnold Mühren rundt i United-drakt. Nå er nederlenderen blitt 62 år gammel, men han følger fortsatt med. Han vet hva United står for, og han vet hva Louis van Gaal står for.

Han er krystallklar på at van Gaal blir en suksess i United, om han får jobben.

– Han er den komplette trener, sier Mühren til Manchester Evening News.

– I Nederland snakker vi om de fem store, og de er Rinus Michels, Johan Cruyff, Guus Hiddink, Dick Advocaat og Louis van Gaal. De er de beste som noensinne har kommet herfra.

– Skulle United ansette Van Gaal så er jeg overbevist om at de vil bli veldig, veldig godt fornøyde med den avgjørelsen. Alle som har jobbet med ham snakker om han med stor respekt. Han forsvarer spillerne sine utad, noe Sir Alex Ferguson også var så god til.

– Jeg ser mye Sir Alex i Van Gaal. Han har tøffheten til å ta avgjørelser, har en masse erfaring og vet nøyaktig hva han ønsker. Angrepsfotballen hans er også nøyaktig hva United ønsker. Han er ekstremt klar på hvordan han ønsker at laget sitt skal spille, og ja, det handler om «laget». Selvsagt er han også opptatt av enkeltspillere, men de må passe inn i systemet, sier Mühren.

Les mer om hva Mühren sier i Manchester Evening News.