– Han er ekstremt hardtarbeidende

Det er en stolt Nicky Butt som snakker om Tahith Chong og de andre akademispillerne som har spilt for førstelaget denne sesongen.

Å ta steget fra ung og lovende u23-spiller, til å bli fast blant de elleve beste er ingen enkel oppgave. Nicky Butt, akademisjef i Manchester United, trekker frem 19 år gamle Tahith Chong som en av de med viljen til å klare det. 

Manutd.com gir oss en sniktitt i juni-utgaven av Manchester United-magasinet Inside United, hvor det er et intervju med Butt.

– Chong er ydmyk og ekstremt hardtarbeidende. Han er profesjonell og vet selv at det er en lang veg å gå før han kan spille fast for førstelaget. Men han har fått kjenne på toppfotballen, sier Nicky Butt. 

JOBBER HARDT: Nicky Butt trekker frem arbeidsinnsatsen til Tahith Chong som en av hans fremste egenskaper. En egenskap som kan vise seg verdifull under en manager som ønsker stor løpskapasitet hos sine spillere. 

Han forteller videre om møtet med foreldrene til unge Chong da han signerte for klubben for noen år siden.

– Jeg husker at jeg snakket med foreldrene hans, jeg så dem rett inn i øynene og fortalte at jeg genuint trodde at det fantes en veg til førstelaget for Chong.

Denne sesongen har hele ni akademispillere vært i aksjon for Manchester United. Marcus Rashford, Paul Pogba, Jesse Lingard, Scott McTominay, Andreas Pereira, Mason Greenwood, Angel Gomes, James Garner og selvfølgelig Tahith Chong.

– Det gjør oss enormt stolte, for å være ærlig. Det ultimate målet er å få spillere inn i førstelaget, og i år har vi tre debutanter. I så måte kan man si at det har det vært et godt år for oss, forteller Butt.