– Han er dyr, men United må ta sjansen

– Han har alt, sier Rio Ferdinand om Birminghams stjerneskudd Jude Bellingham. Han råder United til å hente 16-åringen og ikke la seg skremme av prislappen.

– Han er et stort talent og fremstår som en veldig bra spiller med sin spillestil. Han har balansen, modenheten og han har det i en veldig ung alder, forklarte Rio Ferdinand i en videoseanse til sine følgere på Instagram Live.

LES OGSÅ:
Dette er Jude Bellingham: Knapt noe talent er mer spennende
Unik og moden: Slik har han imponert Birmingham-fansen

– Verdt å gamble

Den tidligere United-stopperen har ikke lagt skjul på sin kjærlighet til gamleklubben, og Ferdinand, som var kaptein på United-laget som vant Champions League i 2008, var vant til å spille med unge lagkamerater under Sir Alex Fergusons regime.

SPILTE SAMMEN: Cristiano Ronaldo og Rio Ferdinand med Premier League-trofeet i 2007.

Noen av ungguttene slo til, andre gjorde det ikke, men Ferguson var aldri redd for å bruke betydelige summer på unge spillere.

Skotten gjorde blant annet Wayne Rooney til verdens dyreste tenåring i 2004. 

30 millioner pund for en 16-åring er imidlertid ikke hverdagskost for å si det forsiktig, men Ferdinand mener det er verdt å ta sjansen.

POPULÆR: Jude Bellingham er en svært ettertraktet spiller. Her jubler 16-åringen for scoring for Birmingham.

– Prislappen er enorm. 30 millioner pund for en guttunge. Men det er verden slik den er nå. Om vi beholder ham i ti år, er det en god investering, sier Ferdinand. 

– 100 prosent sikker

Den gamle United-stopperen, mener Jude Bellingham vil passe perfekt inn i Uniteds satsning på unge talenter.

Under Ole Gunnar Solskjær har United dene sesongen mønstret det yngste laget av samtlige klubber i Premier League (hjemme mot Brighton) og i bortekampen mot Astana i Europa League hadde United den laveste snittalderen i en europacupkamp i klubbens historie.

LOVENDE UNGGUTTER: James Garner, Mason Greenwood, Brandon Williams og Tahith Chong har alle fått sine sjanser under Ole Gunnar Solskjær.

Ferdinand mener Bellingham har vist nok til å ta et nytt steg.

– Vi har sett hva han kan gjøre i Championship. Om jeg hadde bestemt i United hadde jeg kjøpt ham. 100 prosent sikkert.

Det er ventet at United vil få tøff kamp om stortalentet som allerede har gjestet Uniteds treningssenter AON Training Complex i Carrington.

Men en av Uniteds rivaler i kampen om 16-åringens signatur vil muligens trekke seg fra en mulig budkrig.

Det tyske magasinet Kicker skriver nemlig at Borussia Dortmund har lagt alle nye overganger på is inn til videre på grunn av den usikre situasjonen som har oppstått etter utbredelsen av coronaviruset.