– Han elsker angrepsfotball

Ed Woodward er strålende fornøyd med arbeidsmetodene til Louis van Gaal.

Woodward har som de fleste andre i klubben, hatt et tøft år, og mange ga han direkte skyld for forrige sommers fiasko på overgangsmarkedet.

I et intervju med MUTV forteller han nå om hvor annerledes alt virker å være nå som Louis van Gaal er på plass, og sesongforberedelsene er i gang.

Ny start

Denne sommeren ser alt ut til å fungere bedre, og United har allerede gjort to store signeringer, i tillegg til å ansette Louis van Gaal som ny manager. Det får Woodward til å smile.

– Han har en utrolig energi, og han elsker angripende fotball, noe som er veldig viktig for oss. Dersom du husker Barcelona-laget han ledet på slutten av 90-tallet, så spilte de helt fantastisk angrepsfotball, og de kampene vi hadde mot dem i 98/99 er akkurat slik fotball som United-fansen elsker. Det ligger i vårt DNA, sa Woodward.

Om ungdommen

Van Gaal har tatt med seg mange unggutter til USA, og det er ventet at flere av dem kommer til å få prøve seg i løpet av de fire treningskampene. Woodward håper at Van Gaal kan være med å videreføre filosofien om å utvikle egne spillere også.

– Det andre er at han gir ungdommen en sjanse. Opp gjennom årene har han gitt unge spillere muligheten på førstelaget, for så å se dem utvikle seg til stjernespillere. Det er helt klart etter vår filosofi her, og vi ønsker at han skal fortsette med det.

Godt mottatt

– Jeg ser på han som en varm fyr. Han kommuniserer godt, og er veldig direkte. Jeg liker det i folk, for jeg er selv direkte. Han liker å legge planer, noe vi er gode på her. Vi legger detaljerte planer for alt, så han kommer til å passe godt inn.

– Vi har fått inn en som har troen på seg selv, og som tar de vanskelige valgene uten å blunke. Når man ser etter en manager, er den egenskapen, en av de som står øverst på listen.

– Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger fra folk her, og det er mye støtte til han og trenerapparatet. Alt han sier virker å feste seg, noe som er veldig bra.

Giggs’ rolle

Woodward snakket også om hvordan han ser for seg at Ryan Giggs sin rolle skal bli gjennom den neste sesongen, og viktigheten av at waliseren fikk være med videre.

– Det var en veldig enkel samtale å ha med Louis om Ryan. Han sa med en gang at han ønsket å ha Giggs med i teamet. Kontinuitet er viktig for oss, og Ryan er den perfekte personen til å sørge for at vi har det.

– Han gjorde en veldig god jobb gjennom forrige sesong, og han har selvsagt vært i klubben i veldig lang tid, så vi er veldig glade for å få beholde ham her.

– Laget virker veldig sammensveiset nå, og det er tydelig noe som skjer på grunn av måten Louis jobber med spillerne. Vi har allerede sett at han tar steg i forberedelsene og på treningsfeltet. Han kommer til å gi oss akkurat det vi håper han skal gi oss, sammen med Ryan som kjenner spillerne veldig godt.