sanchopell

– Hadde det vært Sancho som gjorde dette så ville vi vært godt fornøyde

United spilte sin første treningskamp før 2021/22-sesongen søndag ettermiddag, borte mot Championship-laget Derby.

Det var kun Aaron Wan-Bissaka og Mason Greenwood som var førstelagsaktuelle spillere i startelleveren, selv om også Juan Mata startet.

Det ble gjennomført en rekke bytter i pausen, og i 2. omgang var det mer rutinerte spillere som Axel Telles, Nemanja Matic og Jesse Lingard som ledet an i et ungt United-lag.

Laget i 1. omgang

Tom Heaton (ut 46)
Bestemann før pause. Bunnsolid i alle involveringer, og en herlig refleksredning som reddet United da det ble to tapte dueller etter en corner etter 38 minutter.

Aaron Wan-Bissaka (ut 46)
Liknet på seg selv, og det imponerte ingen her. Forsøkte å spille på entouch til Chong ved et par anledninger, og vendte hjemover den ene gangen han fikk en god sjanse offensivt. Tapte også en duell som var en stor Derby-sjanse, men var ganske sjanseløs slik ballen spratt i forkant av den duellen.

Axel Tuanzebe (ut 61)
Solid. Den beste midtstopperen. Feilbedømte i en duell midt på banen, men ellers trygg i duellene og satte også i gang Greenwood offensivt etter en vunnet duell.

Teden Mengi (ut 61)
Greit, men heller ikke mer. Tapte to dueller han egentlig var foran i, og var også på etterskudd på Jagielkas store sjanse for Derby etter 38 minutter.

Brandon Williams (ut 46)
Helt ok. Gikk på et par fine offensive løp, og bidro sånn sett allerede mer enn Wan-Bissaka på motsatt back.

James Garner (ut 46)
Kom seg egentlig aldri helt inn i denne kampen. Uniteds sentrale midtbane gikk seg også helt bort et par ganger i løpet av de 45 minuttene han fikk.

Dylan Levitt (ut 46)
Et par fine pasninger tidlig, og det skal sies at det ser bra ut når Levitt slår en pasning. Ble imidlertid mer og mer usynlig, og som med Garner så gikk de to seg helt bort sentralt på midtbanen et par ganger.

Tahith Chong (ut 46)
Fin scoring. HVIS han på egen hånd sørger for én scoring i hver kamp fremover så blir dette glimrende. Snappet ballen fra Derbys stopper og scoret etter en noe heldig touch via keeper, men ikke så mye å nevne ellers.

chong4443

Juan Mata (ut 46)
Forsøkte å få til noe ved å trekke ned i banen, men 1. omgangen gikk uten at han klarte å involvere seg noe særlig.

Anthony Elanga (ut 46)
Flere gode initiativ på venstrekanten, spesielt tidlig i omgangen, men mer usynlig etter hvert.

Mason Greenwood (ut 46)
Ingen god sesongstart. Uvenn med ball, og så overhodet ikke ut som en 9er i den omgangen han fikk. Hakket bedre da han etter hvert trakk ut til sin noe mer vante høyre kant-posisjon, og kom da rettvendt mot Derbys mål et par ganger. Den siste gangen ble det også en avslutning som endte med corner.

masder

Laget i 2. omgang

Lee Grant (inn 46)
Slapp vel inn det ene skuddet som endte mellom Uniteds stenger etter pause, og selv om målet kom etter en pasningsfeil på egen halvdel så burde kanskje en keeper kunne få hånda på et skudd fra 22-23 meter.

Ethan Galbraith (inn 46)
Solid kamp på høyreback av den anvendelige midtbanespilleren. Gjorde jobben.

Di’Shon Bernard (inn 61)
Ikke satt på voldsomme prøver, da United etter hvert trygget seieren i land.

Will Fish (inn 61)
Må ta sin del av skylda for 1-2 etter en stygg feilpasning på egen halvdel.

Axel Telles (inn 46)
Kombinerte ok med Matic, Shoretire og Lingard rundt ham, men uten at det ble noe særlig av det. Slo harde dødballer, men også de uten uttelling i denne.

Nemanja Matic (inn 46)
Klasse som ballfordeler, spesielt tidlig i omgangen. Serberen var én av dem som gjorde United bedre etter pause.

Andreas Pereira (inn 46)
Høyst middelmådig. Viste ingenting som tilsier at han er aktuell for denne United-troppen til denne sesongen.

Facundo Pellistri (inn 46)
En herlig scoring da han rundet keeper og satte 2-0, og 2. omgangs store spiller i den første halvdelen av omgangen. Jeg telte fem positive involveringer de første 20 minuttene. Hadde det vært Jadon Sancho som gjorde noe liknende fra høyrekanten så ville vi vært godt fornøyde. Den fotrappe uruguayaneren viste at han ikke ble noe dårligere av La Liga-fotball forrige sesong, og det blir interessant å se hva United gjør med ham kommende sesong.

pellhug

Shola Shoretire (inn 46)
17-åringen fikk målgivende til Pellistris scoring. Ble tatt knallhardt et par ganger, men reiste seg og jobbet videre. Viste sånn sett talentet.

Jesse Lingard (inn 46)
Meget god. Tredje sist på 2-0, spilte Hannibal alene med keeper og skjøt tverrligger ned og ut. Vendte også flott opp et par ganger bare for å bli dratt ned. Viste at han har bevart formen og selvtilliten han dro med seg i West Ham. Det blir ekstremt interessant å se hva som skjer med ham videre.

jesse2432

Joe Hugill (inn 46, ut 78)
Unggutten kjempet på, men spillet foregikk stort sett rundt ham.

Hannibal Mejbri (inn 78)
Bare et lite kvarter denne gangen, men kom alene med keeper og vendte også flott bort en spiller som også skapte en sjanse. Viste sånn sett frem talentet. Som med Pellistri så blir det interessant å se hva United gjør med ham kommende sesong.