Groenen & co til semifinalen

Jackie Groenen og Nederland slo Italia 2-0.

Jackie Groenen spilte hele kampen for Nederland da Italia ble slått 2-0 i VM-kvartfinalen. Midtbanespilleren gjorde en solid kamp, og hadde sammen med sine lagvenninner god kontroll på Italia.

Vivianne Miedema stanget Nederland i føringen med en herlig heading etter et perfekt frispark fra Vålerenga-spiller Sherida Spitse etter 70.minutter. Kun ti minutter senere fikk nederlenderne et nytt frispark i god innleggsposisjon. Igjen var Spistse presis og traff midtstopper Stefanie Van der Gragt som raget høyest og stanget ballen i mål. Italia sin keeper Laura Giuliani burde muligens ha reddet headingen fra midtstopperen.

Nederland vant til slutt helt fortjent og vinneren av Tyskland – Sverige venter i semifinalen. Dermed har vi nok en United-spiller videre i turneringen. Alex Greenwood er også klar for semifinale med sitt England.

Semifinalen spilles onsdag kveld på Parc Olympique Lyonnais, i Lyon.

Slik startet lagene:

Nederland: Van Veenendaal – Van Lunteren, Van Der Gragt, Bloodworth, Van Dongen – Spitse, Van De Gonk, Groenen – Van De Sanden, Miedema, Martens

Italia: Giuliani – Guagni, Gama, Linari, Bartoli – Cernoia, Giugliano, Galli – Bergamaschi, Giacinti, Bonansea