England holdt unna i åpningskampen

Alex Greenwood og Abbie McManus trakk det lengste strået i kampen mot lagvenninnene Kirsty Smith og Lizzie Arnot.

United har fem spillere totalt med i VM. Fire av dem spilte altså denne kampen. Riktignok var det bare Alex Greenwood som ble funnet god nok for en startplass.

Abbie McManus startet på benken for Lionesses, mens Kirsty Smith og Lizzie Arnot ikke var blant de elleve som startet for Skottland.

England var det klart beste laget i første omgang. Det første målet kom etter en VAR-situasjon, der Skottlands Nicola Docherty stoppet et innlegg med armen. Nikita Parris var sikker fra 11-meteren.

Alex Greenwood var dominerende på venstrebacken til England i første omgang, og viste fram den gode venstrefoten sin ved noen anledninger, samtidig som hun var solid defensivt.

Ellen White doblet Englands ledelse like før pause, og dermed kunne Lionesses gå til pause med en 2-0-ledelse.

GOD: Kirsty Smith kom inn i andre omgang, og hadde bra kontroll på England sin stjernespiller, Nikita Parris.

Kanskje var England så overlegne før pause at Phil Neville sitt mannskap tok litt lett på den andre omgangen. Da kom nemlig Skottland mer med i kampen.

Greenwood slet også noe mer defensivt med å få tak på Claire Emslie hos Skottland. Det var også på den måten reduseringen kom. Emslie snek seg bak ryggen på Greenwood og kom alene med keeper. Englands andre United-spiller Abbie McManus, som kom inn etter 55 minutter prøvde å blokkere skuddet, men kom akkurat for sent.

Dermed ble det noen spennende sluttminutter i Nice, men England bedret seg igjen etter scoringen og holdt unna.

– Den første kampen er alltid den vanskeligste. Vi har en spesiell standard som vi vil spille etter. Det klarer vi i første omgang, men vi kan vi ikke levere som vi gjorde i 2. omgang. Jeg er skuffet over at vi ikke klarte å levere opp til vår egen standard i 2. omgang, og det starter hos meg, sa England-sjef Phil Neville etter kampen.

I tillegg til Greenwood og McManus, fikk også både Kirsty Smith og Lizzie Arnot minutter for Skottland.