– Gratulerer med gullet

QPR-fansen er sikre på at det er ligamestrene som besøker Loftus Road denne helgen.

Selv tviler imidlertid Kåre Svang i QPR sin norske supporterklubb på at «Hoops» vil beholde plassen I Premier League. Likevel spår han en tøff helg for United i London. QPR har bedret seg betraktelig siden den gamle Old Trafford-helten Mark Hughes ble erstattet med Harry Redknapp, men enda er det langt frem til ny kontrakt for laget fra Vest-London.

– KOM FOR SENT

– Jeg mener det var fornuftig å kvitte seg med Mark Hughes – resultatene og spillerkjøpene talte for seg selv. Dessverre ble han fjernet for sent – allerede i slutten av oktober burde man ha sett hvor ille dette var. Det poenggapet som ble under Hughes sin ledelse har klubben aldri klart å hente inn. Nå kan det være for sent. Ansettelsen av Rednapp virker fornuftig nok, selv om mange av supporterne hadde andre favoritter. Redknapp har i alle fall gått inn i klubben med «hud og hår» og hovedmålet er selvsagt å redde klubben fra nedrykk. Han har fått god sving på den defensive delen i laget, men offensivt er det like «mørkt» som under Hughes. Klubben scorer for få mål og mangler angrepstaktikk og samhandling i den offensive delen av spillet. Virker som om Rednapp har glemt å trene på dette. Jeg er redd Redknapp kom i seneste laget og at løpet om fornyet kontrakt kan være kjørt, dessverre, sier Svang.

Redknapp er vanligvis en travel mann når overgangsvinduene åpner, og januarvinduet var intet unntak. – Ja, hva skal man si. Klubben brukte mange penger – spørsmålet var om man fikk inn de riktige folkene. Det er mer enn ett år siden supporterne begynte å mase på en ny midtstopper eller to. Vi fikk Samba i dette vinduet – en klar forsterkning som vi gleder oss til. Jeg tror vi skulle ha hentet ytterligere en stopper ettersom Clint Hill har sine klare begrensninger i fart og teknikk, sier Svang.Og legger til: – I angrepet ble Remy hentet – også det en god tilvekst om han holder seg skadefri. Men også her mener jeg vi hadde hatt behov for mer tilvekst. Mange navn ble knyttet til QPR i dette vinduet, men jeg tror dessverre at tabellposisjonen til klubben gjorde at flere spillere valgte oss bort i frykt for nedrykk. Og det kan jeg skjønne. Dette synes jeg gjenspeiler seg i våre to midtbanesigneringer av Jenas og Towsend – ingen av disse var nok klubbens førstevalg.

TOPP MOT BUNN

Lørdag møtes altså topp mot bunn. Det er en viktig kamp for begge klubbene, men utvilsomt aller viktigst for hjemmelaget som MÅ begynne å plukke trepoengere. Som ligaledere er United klare favoritter, men alle – inkludert Sir Alex og spillerne hans, vet at det sannsynligvis venter 90 knallharde minutter på Loftus Road. Harry Redknapp mente QPR kunne vinne kampen, og Svang skjønner hvorfor han sier nettopp det.

– Er det ikke naturlig at en manager uttaler seg på den måten? Redknapp må være offensiv for å i det hele tatt ha trua på seier lørdag, uansett motstander. Hans uttalelse ville nok vært mer oppsiktsvekkende om kampen skulle spilles på Old Trafford. Nå er det Loftus Road og hjemmebane + kniven på strupen. Alle våre hjemmekamper må vinnes om vi skal ha noen sjans for å overleve og jeg tror det finnes større «bomber» i fotballverdenen enn at QPR skulle slå Manchester United hjemme. Oddsen er neppe på vår side i denne kampen, men det var den heller ikke for Milan før kampen mot Barcelona på onsdag heller (uten sammenligning for øvrig)… – Hvordan tror du QPR kommer til å legge opp taktikken mot United? Hva vil de først og fremst forsøke på? – QPR kommer helt sikkert til å følge den defensive taktikken som Redknapp har innført i klubben. Det betyr at United vil ha ballen mesteparten av kampen – kanskje i 60-40 besittelse eller mer. Dette har fungert godt for oss mot Chelsea og Tottenham og jeg tror neppe han endrer på dette foran denne kampen. Så får vi håpe at vi kan skape noe når vi får låne kula og kanskje omsette det i ett mål. – Fornøyd med hva Remy har utrettet? – Remy er viktig for oss og den som er hentet inn til å score målene og redde oss fra nedrykk. Det sier seg selv at vi vil ha han på banen. Jeg vet ikke om han blir klar, men hadde et håp om det. Vi har ingen som fyller hans rolle. Zamora og Bothroyd er langt fra samme klasse og dersom dette er hva vi kan stille med mot United så har dere lite å frykte. – Tar QPR poeng på lørdag og berges plassen i Premier League? Ja, hjemme på Loftus Road har jeg tror på poeng lørdag – faktisk kan vi vinne kampen dersom Remy starter på topp. Jeg er mer tvilende til om vi redder plassen. Til det har luken opp blitt for stor og det er for mange poeng å hente inn. I tillegg sanker lagene foran jevnt og trutt med poeng. Jeg er redd løpet er kjørt for oss, men konstanterer at vi fortsatt har teorien på vår side. I såfall må vi ha tre poeng mot United på lørdag – og med den luken dere har på toppen så burde det ikke være noe problem for dere å gi oss en hjelpende hånd….. – Og resultat? 1-0 – Helt til slutt – hvor fornøyd er du med Fabio da Silva, og tror du han har mulighet til å bli like god som sin bror – igjen? – Etter min mening har Fabio blomstret opp under Redknapp og etter skadeperioden sin så synes jeg han har vært stabil god. Har troen på han og håper han blir i klubben. Gutten har et stort potensiale og har trolig mange flott år foran seg enten hos oss eller en annen klubb på et høyt nivå.Lykke til i helgen og gratulerer som PL-mestre…. Så får tiden vise om dere tar noe mer enn «bare» det…

Her kan du utforske QPR-fansens hjemmeside