Gomes-perle, sen United-utligning og fortsatt tabelltopp

United-reservene beholdt førsteplassen på tabellen etter 2-2 mot West Ham på Old Trafford.

Manchester Uniteds U23-lag hadde vunnet de tre første kampene sine i U23-ligaen (div. 2) – og det samme hadde West Ham, som eneste andre lag.

Det var altså et toppoppgjør som ble spilt på Old Trafford fredag kveld. United fikk også merke at det var tøffere motstand, men beholdt tabellteten etter den sene utligningen.

Angel Gomes og Largie Ramazani scoret Uniteds mål i 2-2-kampen.

Gomes måtte senere også ut etter å ha blitt utsatt for både tøffe taklinger og krampe – forhåpentligvis er det ikke noe annet enn bare vondt, slik at han ikke går glipp av noe fotball fremover. På Twitter etterpå nevnte han ikke noe om en skade, men ga uttrykk for at han ikke synes det var sin beste kamp, til tross for målet.

Store sjanser i starten

United gikk rett i angrep, og fikk et tidlig frispark, og etter bare et halvminutt hadde United fått sin første avslutning da Teden Mengi headet frisparkinnlegget utenfor.

Flere brukbare sjanser fulgte for Ramazani, Traoré og Elanga.

Sistnevnte spesielt burde absolutt ha scoret. United hadde et glimrende angrep, med hurtig ett-touch-spill, som hadde fortjent en bedre skjebne. Dylan Levitt hælflikket gjennom til Aliou Traoré (og det selv om waliseren så en annen vei!), og Traoré slo godt inn fremfor mål, og der skulle bare Elanga sette ballen i mål – men i sin første U23-start satte han den utenfor.

FINE DETALJER: Dylan Levitts hælflikk hadde fortjent å bli en såkalt hockeyassist – tredje sist på ballen før mål.

Gomes med finfint mål

James Garner er U23-lagets toppscorer hittil (kanskje noe overraskende, siden midtbanespilleren ikke har vært kjent for å være så veldig målfarlig tidligere på dette nivået), men var ikke med i denne kampen.

Det var derimot Angel Gomes, og det var han som ga United ledelsen.

Han fikk ballen av Largie Ramazani, men gjorde mesteparten selv: han danset seg forbi noen West Ham-spillere, og så dunket han ballen i hjørnet på vakkert vis.

Gomes kunne også scoret 2-0 da han dunket et frispark like utenfor fra 30 meter.

West Ham utlignet før pause

Noen minutter før pause utlignet Manchester-fødte Nathan Holland for West Ham. Målet kom i etterkant av en kollisjon mellom Brandon Williams og lagkamerat Aliou Traoré i nærheten av midtbanen.

På en god dag kunne nok Luca Ercolani eller Lee O’Connor ha hindret Holland i å få ballen, eller i å avslutte, men det endte altså med utligning.

Dette var det første målet U23-laget hadde sluppet inn i ligaen denne sesongen.

Det var også det første målet Paul Woolston (som i dag spilte i stedet for Matej Kovar) slapp inn på U23-nivå.

OMSIDER KOM BAKLENGSMÅLET: For Lee O’Connor & co.

West Ham-mål og sen utligning

I andreomgangen var det egentlig West Ham som skapte de største sjansene.

United var spillemessig helt på høyde med Hammers, men ofte stoppet det opp rett før en klarte å skape noe farlig.

Angel Gomes fikk en smell, og senere en krampe, og endte opp med å bli byttet ut rundt ti minutter før slutt. Få minutter senere sovnet United litt i forsvaret, og West Ham satte ballen i mål – United-spillerne rpte på offside, men uten å få medhold.

Med Gomes utenfor banen kan det ikke ha vært noen lavere spillere enn Largie Ramazani på banen, men Ramazani endte opp med å utligne med en heading.

Lee O’Connor slo inn, og Ramazani headet ballen inn i hjørnet, og det endte 2-2 etter at Teden Mengi bare nesten klarte å få hodet skikkelig på en overtidscorner.

UTLIGNET: Largie Ramazani.

U23: Manchester United 2–2 (1-1) West Ham

Premier League 2, div. 2
Old Trafford

Mål: 1-0 Angel Gomes (19.), 1-1 Nathan Holland (43.), 1-2 Anthony Scully (82.), 2-2 Largie Ramazani (89.).

Manchester United: Paul Woolston; Lee O’Connor, Luca Ercolani, Teden Mengi, Brandon Williams, Ethan Galbraith, Dylan Levitt, Aliou Traoré, Largie Ramazani, Angel Gomes (Dion McGhee, 80.), Anthony Elanga.
Ubenyttede innbyttere: Alex Fojticek, Reece Devine, Dillon Hoogewerf, Charlie McCann.