Godt tak på Villa

Endelig er landslagspausen over, og lørdag er det ny full Premier League-runde. United møter Aston Villa på Villa Park, en plass de røde djevlene trives svært bra.

Ingen nye fysiske skader etter landslagspausen, selv om enkelte kanskje sliter litt psykisk med dårlige opplevelser. Rooney var sentral da England tapte for Russland, da han scoret ett mål og forårsaket det feildømte straffesparket som gav Russland utligningen. Rio spilte også hele kampen. Tapet i Moskva gjør at hele England trolig får en ekstra lang sommerferie mens EM spilles. Ronaldo var kaptein da Portugal vant på onsdag, og scoret 2-0-målet som sikret seieren over Kazakhstan. Nani hadde også vært svært toneangivende da han kom innpå på stillingen 0-0.

Flere ventes tilbake

Både Wesley Brown, John O'Shea, Darren Fletcher, Edwin van der Sar og Nemanja Vidic kan returnere til den tøffe bortekampen i Birmingham i morgen. O'Shea spilte 90 minutter i Dublin for Irland i midtuken i den skuffende 1-1 kampen mot svake Kypros, mens Fletcher spilte hele kampen for Skottland borte i 2-0-tapet for Georgia.

På formiddagen idag ble det klart at Owen Hargreaves, Louis Saha og Gary Neville ikke er aktuelle til kampen mot Villa. Men kan derimot være aktuelle til bortekampen mot Dinamo Kiev i midtuka.

Strålende form

United har hele 6 strake Premier League-seirer uten å slippe inn ett eneste mål. I forrige serierunde viste United at de ikke bare kan holde tett bakover, men også vise sprudlende angrepsfotball. Wigan ble malt i senk, og 4-0 var slett ikke flatterende. Borte har United spilt fire kamper, de to første endte med poengtap mot Portsmouth og City, henholdsvis uavgjort og tap, mens de to siste har endt med 1-0 seier mot Everton og Birmingham.

Villa sterke hjemme

Aston Villa har hatt en grei start på sesongen, og ligger på en anonym 8. plass. Æren for dette skal hjemmeformen ha ene og alene, borte har det nemlig bare blitt to poeng. Hjemme har de fire seirer og ett tap, tapet kom i serieåpningen mot Liverpool etter at Gerrard scoret på en feilaktig idømt frispark rett før slutt. Foruten om Liverpool, har de også tatt imot Chelsea av storlagene, denne kampen endte 2-0 i favør Aston Villa.

Viktige John Carew har ikke spilt de siste kampene verken for Norge eller Aston Villa, men kan være aktuell for senkampen i morgen. Ellers er Thomas Sørensen, som uansett ikke vokter buret, usikker i tillegg til den tidligere Liverpool-spilleren Patrik Berger.

Trives på Villa Park

United trives svært bra på Villa Park, og vi supportere har flere gode minner derfra. Alle husker vel semifinalen i FA-cupen i 1999 mot Arsenal, der Giggs driblet oss til finalen, eller sist sesong når Watford ble grust på samme arena i tilsvarende semifinale. Aston Villa har vi også ett glimrende overtak på, på Villa Park. På de 10 siste bortemøtene mot Aston Villa, er statistikken 8-2-0 i favør Manchester United. De fem siste har endt med United-seier og null baklengs.

Siste 10 kamper Aston Villa-Manchester United (Villa Park):

Sesong

Res.

Målscorere

2006/07

3-0

Ronaldo 2, Scholes

2005/06

2-0

v.Nistelrooy, Rooney

2004/05

1-0

Giggs

2003/04

2-0

Ronaldo, v.Nistelrooy

2002/03

1-0

Beckham

2001/02

1-1

Selvmål (Alpay)

2000/01

1-0

Solskjær

1999/00

1-0

Sheringham

1998/99

1-1

Scholes

1997/98

2-0

Beckham, Giggs