Godkjente fem innbyttere ut sesongen

Premier League-klubbene sier ja til fem innbyttere ut sesongen.

Premier League og de 20 medlemsklubbene møttes på nytt torsdag og klubbene har nå gitt sin tilslutning til en ny regel som tillater bruk av fem innbyttere i de resterende kampene denne sesongen.

SE OGSÅ: Endelig ferske bilder fra en United-trening

Regelen har vært praktisert i Bundesliga i Tyskland, og er innført for å minske den fysiske belastningen på spillerne når serien starter igjen om to uker. 

Selv om det nå blir tillatt med fem innbyttere, må byttene skje i maksimalt tre stopp i spillet.

Det kan maksimalt byttes inn tre spillere i løpet av 45 minutter.

Klubbene sa også ja til ni innbyttere på benken under kampene, i motsetning til sju som det vanligvis er.

Enige om flere ting

Det var også ventet at en ny terminliste ville bli presentert i løpet av torsdagen, og til slutt ble en lekket versjon også offentliggjort i engelsk presse.

LES OGSÅ: Tidspunktet for de fire første United-kampene etter oppstarten

Klubbene aksepterte også at enkeltkamper kan ende på nøytrale baner, men det avgjøres i så fall fra tilfelle til tilfelle.

Det ble også enighet om at neste sesong, 2020/21-sesongen, skal starte helga rundt 12. og 13. september – cirka to uker etter Europa League-finalen – og 6-7 uker etter at den engelske sesongen er ferdig, avhengig av om man når FA-cupfinalen eller ikke.

Klubbene ble også enige om å vente med å avgjøre hva som skjer hvis sesongen likevel ikke fullføres.

Et slikt scenario virker lite trolig akkurat nå, men kan bli aktuelt dersom det skulle bli en ny bølge av positive tester for COVID-19.

ER KLARE: Fred, Marcus Rashford og Harry Maguire har vært i trening sammen med resten av United-troppen de siste ukene og er klare til fotballen starter opp igjen om knappe to uker.

Flere klubber har tatt til orde for å droppe nedrykk denne sesongen. Hele 14 klubber må imidlertid gi sin tilslutning til denne løsningen og på det nåværende tidspunktet virker det lite trolig at det er så mange klubber som vil gå med på en slik løsning.

Manchester United er blant klubbene som ønsker at tre lag skal rykke ned etter sesongslutt. 

Sist uke skal Ed Woodward ha bedt de andre Premier League-toppsjefene akseptere at det er uunngåelig at tre klubber må rykke ned fra toppdivisjonen, uansett om sesongen fullføres eller ikke.

FA har også gitt uttrykk for at organisasjonen vil motsette seg forslaget om å droppe nedrykk.

Premier League ønsker å fullføre den inneværende sesongen snarest mulig for å unngå ytterligere tilbakebetalinger til rettighetshaverne.