Her gjør Welbeck comeback – igjen

Arsenal-karrieren har vært et skademareritt for Danny Welbeck. Nå er han tilbake.

Store deler av United-fansen rynket på nesen da Louis van Gaal valgte å kvitte seg med Danny Welbeck tilbake i 2014. Den daværende 23-åringen hadde riktignok slitt med skader i lang tid, men Welbeck var en lokal og sympatisk unggutt mange fortsatt håpet ville slå ut i full blomst på Old Trafford.

– Jeg kan ikke forstå at United gikk med på å selge ham, særlig til Arsenal som er en konkurrent. Det er uforståelig for meg, uttalte en forundret Rio Ferdinand.

Van Gaal argumenterte med at Welbeck ikke kunne vise til målsnittet til Wayne Rooney og Robin van Persie, i tillegg til at lånet av Radamel Falcao ville gi økt konkurranse om plassene på topp.

Selv om ingen av de tre nevnte bøttet inn mål (til sammen 26 seriemål i 2014/15-sesongen), er det i ettertid uansett vanskelig å bebreide den tidligere United-manageren for salget.

Siden overgangen til Arsenal har Danny Welbeck om mulig hatt enda større skadeproblemer enn han hadde i United. 36 kamper fra start og 13 mål på 860 dager taler for seg selv. Og hadde en spiller som Marcus Rashford fått slippe til så tidlig i United med Welbeck i klubben?

Lørdag var 26-åringen tilbake på banen for første gang siden 8. mai 2016. Longsight-gutten erstattet Alex Oxlade-Chamberlain i det 83. minutt og fikk se Oliver Giroud redde FA-cupavansement og 2-1-seier mot Preston, klubben Welbeck var utlånt til i 2010.

– Glad for  å se Danny Welbeck tilbake fra skade på lørdag. Skader kan være ensomt til tider, men nå er han i gang igjen, skrev Ferdinand på Twitter mandag morgen.

(artikkelen fortsetter under Twitter-innlegget)

Welbeck har vært gjennom to lange skadeavbrekk og mistet blant annet sommerens EM i Frankrike. Spissen var ute fra april 2015 til februar 2016 og deretter fra mai 2016 til comebacket mot Preston lørdag. 84 kamper har 26-åringen gått glipp av i Arsenal.

Arsene Wenger bruker ordet desperasjon for å beskrive hvordan Welbeck har hatt det de siste månedene.

– Jeg tror han var desperat, for tilbakeslaget hans var helt fryktelig. Den tålmodigheten du trenger når du er i den alderen – det var forferdelig, sa Wenger etter Preston-kampen, ifølge Telegraph.

– Men han har jobbet hardt, og det som skjedde vil definitivt gjøre ham sterkere. Du må gå gjennom det, og det var en vanskelig tid for ham. Jeg tror han led mye, men jeg håper, bank i bordet, at han nå vil få en skadefri karriere.

Manchester United og Arsenal møtes i Premier League 6. mai. Blir det et oppgjør med eller uten Danny Welbeck?

Selv feiret Welbeck comebacket med sin andre Tweet siden profilen ble opprettet i oktober 2014: