Gjør «comeback» i juniorfinalen

Kieran McKenna må klare seg uten flere spillere som er opptatt med U17-EM, men starter med all sannsynlighet med Tahith Chong i lørdagens U18-finale mot Chelsea.

I motsetning til U23-lagets nedrykk, har U18-laget til Kieran McKenna vært en eneste stor opptur denne sesongen.

Med spillere som Tahith Chong, Angel Gomes og Mason Greenwood har juniorlaget levert angrepsfotball fra øverste hylle og vant divisjon nord seks poeng foran Manchester City.

Lørdag venter en verdig motstander i U18-finalen.

Ikke bare vant Chelsea divisjon sør, de vant også FA Youth Cup for femte gang på rad og gikk til finalen i UEFA Youth Cup, der det ble tap for Barcelona.

– Chelsea har vært veldig dominerende de siste årene. De har hatt gode lag hver eneste sesong og spiller alltid veldig bra. De er fysisk sterke, veldig godt organisert, taktisk gode, og har veldig gode spillere, sier McKenna til klubbens nettsted.

– Det er ingen tvil om at de er vår største utfordrer på dette nivået, men det er det vi ønsker. Vi vil at spillerne skal få utfordringer, noe dette definitivt vil være.

FINALEN SENDES PÅ YOUTUBE OG MUTV OG FØLGES LIVE PÅ UNITED.NO FRA KL. 13.00!

– En bonus

Torsdag trente U18-laget foran klubbens fotograf.

Med all sannsynlighet er Chong en del av troppen. 18-åringen taklet overgangen til U23-nivået utmerket og har bare spilt sju kamper for U18-laget denne sesongen.

Normalt spiller U18-laget sine kamper på Aon Training Complex, men kampen mot Chelsea avvikles på U23-arenaen Leigh Sports Village.

– Dette er en bonus, fortsetter McKenna.

– Det er godt for guttenes læringskurve, samtidig som det er fin erfaring å ha en så lang oppladning til en finale, dersom de noen gang skulle spille i en FA-cupfinale eller en europeisk finale.

Uaktuelle EM-spillere

Selv om vi får se Tahith Chong i aksjon for første gang siden han fikk prisen for årets akademispiller, kan ikke McKenna stille sitt sterkeste mannskap.

James Garner (England), Ethan Laird (England), Arnau Puigmal (Spania) og Largie Ramazani (Belgia) er alle opptatt med U17-EM, noe som også gjelder Chelseas Tino Anjorin (England) og Daishawn Redan (Nederland).

– EM er en god erfaring for dem, akkurat som kampen på lørdag vil være det for de som skal spille den, sier McKenna.

U18-laget avslutter sesongen med en treningskamp mot Birmingham på St. Andrew’s søndag, da spillerne som starter på benken mot Chelsea definitivt vil få spilletid.

FINALEN SENDES PÅ YOUTUBE OG MUTV OG FØLGES LIVE PÅ UNITED.NO FRA KL. 13.00!