– Gjør alt vi kan for å sørge for at jeg er tilbake på banen så fort som mulig

Scott McTominay er tilbake i trening – men ikke for fullt ennå. Han er i alle fall ganske lei av å være skadet, og svært motivert før de siste månedene av 2019/20-sesongen.

Scott McTominay er med til Marbella, og er i trening igjen – men ikke for fullt ennå.

Klubben må selvsagt passe på at han ikke kastes for raskt inn i vanlige treningsøkter etter skaden, og McTominay og Axel Tuanzebe har trent for seg selv.

Nå er han fornøyd med å være i trening, siden han er noe lei av å være skadet.

– Det har gått bra. Det er selvsagt aldri hyggelig å se på fotballkamper når en har spilt i de tidligere – en ønsker å være involvert, og å hjelpe laget. Det er vanskelig, og en må ofte finne ut av det mentalt mer enn fysisk noen ganger. Det er selvsagt utfordrende, det er min første skikkelige skade. En trenger å ha de riktige folkene rundt seg, noe jeg har, og det har vært utrolig viktig for min rehabilitering, sier 23-åringen i et intervju som er tilgjengelig i sin helhet på klubbens app.

– Jeg ønsker naturligvis å ta litt del i treningsøktene mot slutten av uka, og så får vi se hvor vi går fra det. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for at jeg skal være tilbake på banen så fort som mulig.

GLEDER SEG TIL Å RETURNERE: Scott McTominay.

Mark Froggatt fra Manchester Uniteds medieteam påpeker at han synes McTominay så sterk ut på det han så av treningen.

– Ja, jeg føler meg bra, jeg føler meg i form. Jeg har alltid hatt viljen og ambisjonene til å være i bra form, og å passe på kroppen min, for det er tross alt det viktigste.

– Det er fint å være i Marbella med gutta, få litt solskinn og litt varmtværstrening, noe som selvsagt er nyttigere enn å være hjemme. Det bringer alle sammen som gruppe. Jeg har ikke sett dem så mye de siste fem-seks ukene, så det er godt å se alle sammen igjen, og forhåpentligvis kan vi avslutte sesongen skikkelig sterkt, sier McTominay, som i intervjuet også roser klubbens fysiske apparat, massørene og Solskjærs trenerteam for å ha hjulpet ham når ting ikke har vært så enkelt.

Han har nemlig ikke likt det å se United som supporter igjen.

– Ja, jeg var for eksempel på Manchester City-kampen, og det er faktisk vanskelig. Når du er skadet, og møter opp for å se, så er det ikke enkelt – stol på meg. Det er forferdelig. Når jeg ser på og vi vinner, så er det herlig, men hver gang resultatene ikke går veien, så er det vanskelig fordi du føler at du skulle hjulpet laget.

Før skaden hadde McTominay et godt samarbeid med Fred på den sentrale midtbanen.

– Han er en nytelse å spille ved siden av, og er en fin fyr også. Vi kommer veldig godt overens, og har en god relasjon utenfor banen. Han er en spiller jeg beundrer veldig. Han har hevet seg veldig de siste månedene, og han fortjener all rosen han får for øyeblikket. La oss håpe det fortsetter i lang tid. 

GODT SAMARBEID: Fred og Scott McTominay.

Nå kan McTominay etter hvert begynne å samarbeide med en annen portugisisktalende spiller, nemlig Bruno Fernandes.

– Han har sett virkelig, virkelig god ut i de få øyeblikkene jeg har sett av ham fra treningen. Han har sett ut som den type spiller som manageren ønsker også, så forhåpentligvis kan han vise oss hva han kan gjøre på banen. Jeg kan knapt vente med å spille sammen med ham, sier McTominay, som ellers sier at han skal ta Nathan Bishop under sine vinger.

McTominay er fornøyd at denne vinterpausen kom i løpet av hans rehabilitering, og nå ser han frem til å forhåpentligvis kunne bidra til suksess mot slutten av sesongen.

– Det ville vært fint å komme tilbake og å trykke skikkelig på sammen med resten av gutta for å komme til noen finaler, få noen troféer og virkelig legge lista før neste sesong – en list som vi ikke skal gå under. Alle gutta er fullstendig fokusert på å gjøre det, og forhåpentligvis kan vi klare det også.

MOTIVERT TYPE: Scott McTominay.