– Gir oss noe vi ikke hadde

United-assistent Steve Round mener Fellaini har det som skal til for å bli en suksess i Manchester United.

Marouane Fellaini ble klar for United i siste liten, og skal en tro Uniteds assistenttrener Steve Round bør vi være glad for at overgangen gikk i orden.

– Han vil gi oss en fysisk tilstedeværelse på midtbanen, litt styrke, og han scorer mål. Han er en spiller som regelmessig vil komme opp i et tosifret antall mål, og han er en spillertype som vi egentlig ikke hadde sentralt på midtbanen, sier Round, som jobbet med Fellaini i Everton, og som dermed naturligvis kjenner ham veldig godt.

Påstanden om Fellainis målfarlighet er kanskje noe overdrevet,  siden fjorårssesongen (da han spilte mer fremskutt) er den eneste sesongen der han har vært oppe i et tosifret antall mål, men han har likevel fremstått som mer målfarlig enn sine nye midtbanekolleger.

steveround2
Steve Round mener Fellaini gir United noe vi ikke allerede har.

– Vi har noen veldig gode fotballspillere. Michael Carrick er en utrolig god pasningsspiller, Tom Cleverley er livlig og linker spillet sammen, Anderson driver fremover med ballen, dribler og skaper. Kanskje vi trenger den tilstedeværelsen og autoriteten fra Fellaini som kan dominere en kamp fra en sentral posisjon. Det gir oss en fin blanding, en fin balanse, mener Round.

Round føler at belgierens karakterstyrke vil hjelpe ham på Old Trafford, der det ofte har vært en ettertraktet egenskap når nye spillere har blitt rekruttert.

– Han er en veldig sterk karakter, men god tro på seg selv. Han vil ikke være nervøs for å spille her, og han er mentalt veldig tøff.

Fellaini har fått unnagjort sine første spark på ballen på United-trening, og Steve Round gir oss en liten innsikt i hvordan mentaliteten på Carrington er.

– Når en spiller kommer til Manchester United må de ha den riktige mentaliten for å overleve. Det er ikke nok å være god ofte, du må være god hvert minutt av hver dag. Ryan Giggs har sagt at det ikke er nok å være god på trening, en må strebe etter å være god med alle pasninger en tar. Ikke ofte, men alle. Marouane vil løfte seg til dette nivået, han vil elske den utfordringen.

Fellaini har spilt i Everton siden september 2008, og fikk til slutt altså en overgang til en virkelig storklubb. Round mener det er velfortjent.

– Han har gjort seg fortjent til å være her. Han har vist progresjon hvert år som spiller, og manageren, støtteapparatet og styret her følte at han fortjente muligheten til å spille på dette nivået, avsluttet Round i intervjuet, som ble gjort med MUTV.