– Gir en reell grunn til å tenke at fremtiden tross alt kan være lys

Mye handler om Marcus Rashford i engelsk presse etter 4-0-seieren mot Norwich.

Rob Dawson, ESPN

Manchester United har vært så ujevne denne sesongen at en rutinemessig hjemmeseier mot Norwich City ikke er nok til å gi supporterne håp for fremtiden.

Men hvis de er vitne til sesongen hvor Marcus Rashford varsler om hva slags spiller kan bli, så er det en genuin grunn til optimisme. Som 22-åringen gjorde han sin 200. United-kamp i 4-0-seieren lørdag, og markerte det med sitt 18. og 19. mål for sesongen.

Det første målet var av typen Ole Gunnar Solskjær ønsker at han skal score mer av. Nordmannen vil kalle det et målscorermål.

Det er Rashfords mest produktive sesong i seniorfotball, og vi er bare i januar. Hans tidligere bestenotering på 13 – nådd i både 2017/18 og 2018/19 – har allerede blitt knust. Han setter seg ikke mål om antall scoringer, men han har en god sjanse til å klare 30 om han holder seg skadefri.

Det er helt avgjørende for Solskjær at han gjør det.

Det sier alt om hvor viktig han er for dette unge laget at rett etter at Anthony Martial hadde headet inn 3-0 mot Norwich, så ble Rashford raskt tatt av og sendt ned spillertunnelen. Det var fortsatt mer enn en halvtime igjen, og Rashford hadde sjansen til å score sitt første hat-trick i United, men Solskjær kan ikke ta noen sjanser.

I en alder av bare 22 år er han allerede ansiktet til det nye Manchester United. Han har blomstret etter å ha blitt bedt om å ta mer ansvar denne sesongen, og hans forestilling mot Norwich – heller enn resultatet – gir en reell grunn til å tenke at fremtiden på Old Trafford tross alt kan være lys.

 

Ian Whittell, The Times

Med kampen vunnet, og etter bare 58 minutter spilt på et Old Trafford som fortsatt feiret to mål på like mange minutter, så gjorde Ole Gunnar Solskjær et bytte som fint symboliserte ståa i laget hans, og Marcus Rashfords rolle i det, mens manageren og klubben snublet videre over ukjent terreng. Rashford, som allerede hadde scoret to mål, ble byttet ut til begeistret respons fra hjemmesupportere som har sett den 22 år gamle England-spissen utvikle seg til å bli Manchester Uniteds viktigste spiller med god margin.

Det er ikke bare de 14 ligamålene Rashford har bidratt med denne sesongen – selv om Solskjær og United riktignok ville vært i fryktelige vanskeligheter uten dem. I et lag uten naturlige ledere, og hvor Paul Pogba glimrer med sitt fravær, har unggutten blitt et samlingspunkt for et ungt lag som leter og famler etter en identitet – og seiere.

På tirsdagen, i det ulykksalige ligacuptapet mot Manchester City, ble Rashford utnevnt som kaptein til første gang, og ledet an et slags motangrep i andreomgang, da han scoret et mål og reddet en viss verdighet fra en svak forestilling.

Lørdag, i en kamp United rett og slett ikke kunne en gang tenke på å tape i, så var det hans mål som til slutt fikk hull på byllen mot Norwichs sta, men begredense motstand, og etter å ha hjulpet til med å skaffe straffen, så satte han den rolig i mål for å fjerne all fare for at Norwich skulle slå tilbake. Tanken på å miste ham til skade var en Solskjær rett og slett ikke kunne tenke på, og alt dette i Rashfords 200. kamp, litt av en prestasjon for en spiller som ble 22 år for bare to måneder siden.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

Spillerbørs:

 • David de Gea – 7
 • Aaron Wan-Bissaka – 6
 • Victor Lindelöf – 6
 • Harry Maguire – 7
 • Brandon Williams – 7
 • Fred – 6
 • Nemanja Matic – 6
 • Juan Mata – 8
 • Andreas Pereira – 7
 • Marcus Rashford – 8
 • Anthony Martial – 7
 • Daniel James – 6
 • Mason Greenwood – 8
 • Angel Gomes – 6

James Ducker, Daily Telegraph

Det gjenstår å se om dette viser seg å være enda en av de tilfellene hvor United tar ett skritt fremover, og så to tilbake. Verken Wolves eller Liverpool den kommende uka kommer til å være like gjestfrie som Norwich var, et Norwich-lag som er på vei tilbake til Championship igjen om ikke det skjer en vesentlig forbedring.

Uansett utnyttet United deres svakheter på brutalt vis. Det ble to flere mål fra Marcus Rashford på sin 200. kamp for klubben, bare 72 dager etter 22-årsdagen hans. Han har 16 mål på sine siste 20 kamper for United nå. Mason Greenwood, fortsatt bare 18, tok igjen frem sin indre Robin van Persie da han sikret seg sitt niende mål i en imponerende sesong. En annen sulten tenåring, Brandon Williams, styrket sitt grep om venstrebackposisjonen som Luke Shaw kan få slite med å vinne tilbake. Juan Mata nøt friheten Norwich ga ham, og Anthony Martial etterlignet Alan Shearer med en kraftfull midtspissheading med målet sitt.