Game over for England

Jesse Lingard og de engelske U21-gutta skuffet da de bare trengte ett poeng.

ITALIA U21 – ENGLAND U21 3-1:

Jesse Lingard kan starte ferien sin. Det kan for så vidt også de andre engelske U21-landslagsspillerne. Så mye mer positivt var det ikke å hente fra onsdagens kamp i U21-EM.

Onsdag kveld trengte engelskmennene «bare» uavgjort mot Italia, men to italienske mål i løpet av to minutter midtveis i 1. omgang sendte i stedet Gareth Southgates gutter ut av mesterskapet, før det var game over da 3-0 kom et drøyt kvarter før slutt. Nathan Redmonds redusering på overtid hadde ingen betydning.

Liverpool-klare Danny Ings hadde riktignok en god sjanse til å gjøre 1-0 tidlig, men mislyktes. Så var Nathan Redmond nær en redusering, før Jesse Lingard danset seg frem til en stor sjanse bare for å se skuddet stryke utsiden av den borteste stolpen. United-spilleren hadde også en annen mulighet etter å ha skaffet seg rom, men centimeterne var ikke på hans side i denne kampen. Etter Italias 3-0-scoring var alt avgjort, og Nathan Redmonds redusering på overtid fikk ingenting å si.

Etter én seier (Sverige) og to tap (Portugal og Italia) endte engelskmennene sist i sin gruppe, mens det ble Portugal (gruppevinnere) og Sverige (gruppetoer) som avanserte til semifinalene. Sverige og Italia endte begge med fire poeng, men svenskene kom foran grunnet seier i innbyrdes oppgjør  – selv om Italia hadde klart bedre målforskjell totalt sett.

Lingard startet kampene mot Portugal og Italia, men scoret sitt eneste mål i U21-EM da han ble matchvinner etter å ha kommet innpå som innbytter mot Sverige.

Englands lag mot Italia: Butland – Jenkinson, Stones, Gibson, Garbutt – Forster-Caskey (Loftus-Cheek inn 63), Chalobah, Lingard, Redmond – Ings, Kane