Tyskbrasiliansk debut da kvinnelaget tapte

Før noen av dere skulle bli altfor bekymret.

Ja, kvinnelaget tapte, men nei, det var ikke snakk om i ligaen, som de leder etter en ubeseiret start på sesongen.

I stedet var dette snakk om siste gruppespillskamp i ligacupen – en cup United allerede var utslått av.

Det betyr ikke at det er greit å tape, det er aldri det, og det er bare noen få uker til motstander Everton, nummer fem i den engelske toppserien, helst må slås i ligakamp.

Skapte for lite

United dominerte 1. omgangen, men til tross for mye ballbesittelse var det ekstremt sjansefattig.

Keeperne måtte ikke gjøre redninger, og det sier sitt at det var midtstopper Millie Turner som var nærmest for United etter to lange frispark inn i Evertons boks.

Det skal imidlertid sies at hjemmelaget skulle fått en spiller utvist, men dommeren feiget ut på den andre stygge taklingen fra Maeva Clemaron.

Kampbildet holdt seg sånn nogelunde etter pause, United fikk et annullert mål, Everton fikk et annulert mål, men 16 minutter før slutt sprakk det for United-forsvaret.

Hjemmelaget angrep langs venstrekanten, la inn og der fikk Lucy Graham stå altfor alene.

Debuterte

Scoringen betød imidlertid at United-supporterne fikk et første møte med Ivana Fuso (19), som ble hentet fra sveitsiske Basel i sommer.

Den brasilianskfødte tyske aldersbestemte landslagsspilleren var sett på som en forsterkning i angrepet, men begynte United-karrieren med å pådro seg en alvorlig muskel- og leddbåndsskade i sommer.

Nå fikk hun sine første drøye 20 minutter i United-drakten, for et United-lag som skapte flere store sjanser for 1-1.

Først var det Ella Toone, men skuddet mot bortre stolpe ble blokkert i siste sekund. Så var det en god heading etter innlegg fra høyre som keeper så vidt fikk slått over.

FORTVILTE: Ella Toone etter en fin sjanse mot slutten.

Fuso fikk en mulighet i kampens siste minutt, men en god vending ble etterfulgt av et for løst skudd.

Dermed endte det med tap, Uniteds andre tap for sesongen, men heldigvis har begge tapene kommet i ligacupen – som United altså nå er helt ute av.

Kvinnelaget avslutter første halvdel av sesongen med en hjemmekamp mot Bristol City i ligaen førstkommende søndag klokka 13, før de så får sjansen til revansje mot Everton i den første kampen i 2021, 10. januar.

Her kan du se alle resultater og kampreferat for United-kvinnenes kamper denne sesongen.

Everton 1-0 Man. United