amad310722c

– Forandret kampen med et strålende innhopp

DE UTLÅNTE: Flere av Uniteds utlånte har imponert denne helga. Den ene scoret sitt aller første seniormål, mens en annen unggutt spilte såpass godt at supporterne buet avgjørelsen om å bytte ham ut.

Ni av våre utlånte var i aksjon denne helga.

Villarreal 1-1 Sevilla

Det endte uavgjort 1-1 i kampen mellom to lag som begge har vært plagsomme for United i Europa League de siste årene.

Alex Telles startet på benken for bortelaget, men kom inn i det 69. minutt. Han klarte ikke å bidra til noe forløsende vinnermål, og pådro seg et gult kort umiddelbart etter å ha blitt byttet inn.

Sevilla har hatt en grusom sesongstart, og har bare fem poeng etter seks kamper.

telles100922
KOM INNPÅ: Alex Telles.

Birmingham City 0-0 Coventry City

Det endte målløst mellom Birmingham City og Coventry City lørdag ettermiddag.

De som har sett Hannibal Mejbri spille for yngre lag i United, vet at han ofte er en spiller som blir sparket mye (og innimellom sparker tilbake), og som skaffer en del kort for motstanderne, og frispark for egne lag.

Derfor ble vi ikke overrasket da vi så at Coventrys sene røde kort var for et spark rettet mot vår mann.

Hannibal startet på benken igjen mot Coventry, men kom innpå i kampens 68. minutt.

Utenom situasjonen som ga det røde kortet, så skal han ha jobbet hardt og vært aktiv, men uten at verken han eller noen andre klarte å sørge for det avgjørende gjennombruddet i denne kampen.

Birmingham Mail ga ham karakteren 6 for innhoppet.

hannibal140922
KOM INNPÅ: Hannibal Mejbri (her fra borteseieren mot WBA tidligere i uka).

Preston North End 0-2 Sheffield United

Álvaro Fernández fikk spille fra start på Deepdale da serieleder Sheffield United kom på besøk, og han leverte en god kamp mot god motstand.

Ja, faktisk spilte han såpass godt at hjemmefansen buet mot avgjørelsen da han ble byttet ut på stillingen 0-1 i det 68. minutt.

Ikke hjalp byttet heller, for noen minutter senere la Sheffield United på til 2-0, og med det endte også Prestons absurde statistikk. Dette var nemlig Prestons tiende ligakamp hittil denne sesongen, og dette er den første kampen hvor enten Preston eller motstanderen har scoret mer enn bare ett mål.

Lancs.live gir Fernández karakteren 7 på spillerbørsen, og ingen Preston-spillere fikk bedre enn det (Ali McCann fikk samme karakter).

alvarofernandez030922
SPILTE FRA START: Álvaro Fernández.

Queens Park Rangers 0-0 Stoke City

Det ble målløst mellom QPR og Stoke på Loftus Road.

Ethan Laird spilte hele kampen for QPR, og han bidro altså til et forsvar som holdt nullen.

Laird er ofte vel så opptatt av det som skjer offensivt, og han ble nesten matchvinner i denne kampen da han rappet ballen fra en Stoke-spiller, og sendte avgårde et skudd mot nærmeste stolpe som kun godt keeperarbeid hindret i å bli mål.

QPR har i skrivende stund den siste playoff-plasseringen (Rotherham går forbi om de vinner borte mot Middlesbrough lørdag kveld).

laird170922
KUNNE BLITT MATCHVINNER: Ethan Laird.

Watford 2-2 Sunderland

Det endte uavgjort 2-2 på Vicarage Road mellom Watford og Sunderland.

Amad Diallo startet på benken, men kom innpå i det 63. minutt, altså like etter at Watford hadde gått opp i 2-1.

Han var livlig, og hadde det som først så ut til å være et glimrende målgivende innlegg, men målet ble annullert. Amad var godt i gang med feiringen sammen med Sunderland-fansen før han så at assistentdommeren hadde vinket med flagget sitt.

Sunderland fikk til slutt utligningen sin, og Amad var involvert i det målet også (han var så vidt undertegnede kunne se den tredje siste Sunderland-spilleren på ballen).

– Forandret kampen med et strålende innhopp, skriver Sunderland Echo, som gir Amad karakteren 8 for innhoppet.

Sunderland ligger på femteplass i Championship, like foran QPR og Laird.

Her er høydepunktene fra kampen (takk til Viaplay for bildene):

Salford City 0-1 Tranmere Rovers

Neil Woods Salford City gikk på et frustrerende nederlag mot Tranmere Rovers hjemme på Moor Lane.

Ethan Galbraith spilte igjen fra start for Salford City, men virker ikke å ha preget kampen i altfor stor grad, og da Salford City prøvde å snu kampen ved å gjøre et trippelbytte etter rundt en time, så ble blant annet Galbraith ofret.

Ammies ligger på en sjetteplass, og er altså fortsatt på playoff.

Galbraith
TAPTE HJEMME: Ethan Galbraith og Salford City.

Oldham Athletic 3-2 Eastleigh

John Sheridan har vært manager for Oldham Athletic hele seks ganger om vi teller med to ganger han var det på midlertidig basis), og er en skikkelig legende i klubben.

Nå har Oldham og Sheridan bestemt seg for å skille lag, etter en litt under middels sesongstart, men de klarte ikke å kvitte seg med Sheridan uten å la ham få én siste sjanse til å lede klubben.

Charlie Wellens spilte hele kampen for Oldham, og like før slutt scoret han seiersmålet (som visstnok var et godt skudd fra skrå vinkel) slik at Sheridan fikk en verdig avslutning:

Sheridan var også manager for Wellens far, Richie Wellens, som nå er manager i Leyton Orient i League Two.

Hvem som tar over er uvisst, men Wellens kan uansett nå glede seg over å ha scoret sitt aller første mål i seniorsammenheng.

wellens120822
SCORET: Charlie Wellens.

Sparta Praha 1-1 Banik Ostrava

Matej Kovar spilte hele kampen igjen for Sparta Praha.

Det endte med et noe skuffende 1-1-resultat hjemme mot Banik Ostrava.

Hjemmelaget gikk til pause med ledelsen, men like etter pause kom utligningen. Vi har ikke sett noen indikasjon på at Kovar burde reddet den, men vi har heller ikke sett målet i skrivende stund.

Sparta Praha ligger på tredjeplass, med fem poeng opp til byrival Slavia Praha og Plzen, som begge har spilt færre kamper.

matejkovar050721
SPILTE UAVGJORT: Matej Kovar & co.

Nottingham Forest 2-3 Fulham

Fredag kveld spilte Dean Henderson da Nottingham Forest tapte 2-3 i den siste kampen før landslagsperioden.

Forest ledet 1-0 til pause, og så ut som om de fort kunne øke ledelsen også, men så ble det full kollaps i en ikke spesielt lang periode tidlig i andreomgangen.

Først utlignet Fulham i det 54. minutt, så tok de ledelsen i det 57. minutt, og i det 60. minutt scoret de sitt tredje, og det var full kollaps. Forest reduserte mot slutten, men klarte ikke å redde poeng.

Henderson var ikke skyld i noen av målene, og gjorde en del bra i førsteomgangen, men liker nok svært dårlig å ha sluppet inn 12 mål på tre kamper likevel. Seks av målene kom riktignok mot Manchester City, men de seks neste har kommet mot Bournemouth og Fulham, og da er det kanskje heller ikke så rart at Forest ligger på 19. plass i Premier League.

Se målene fra kampen:

Andre:

• Will Fish ble sittende på benken hele kampen da Hibernian vant 3-1 mot Aberdeen.
  • Altrincham spilte lørdag mot Dagenham & Redbridge, men Dermot Mee var ikke i troppen. «Daggers» vant 4-1 mot Altrincham.
  • Søndag ble det 1-1 mellom Marseille og Rennes. Eric Bailly ble skadet i Champions League i midtuka, og var ikke i troppen.