Bekreftet at han legger opp i sommer

MANCHESTER: – I noen dager lurte jeg på om det virkelig var verdt å fortsette karrieren, sier en åpen Michal Carrick.

Da Michael Carrick fikk hjertetrøbbel tidligere i sesongen, hadde han sine tvil om han kunne fortsette å spille fotball.

Nå vil imidlertid United-kapteinen avslutte karrieren på egne premisser og helst ved å gå til topps i turneringen han elsker.

Bekreftet at han legger opp

– Det kommer en tid der kroppen sier stopp og det må jeg bare akseptere enten jeg liker det eller ei, fortalte Carrick til pressen på Old Trafford i ettermiddag, og bekreftet samtidig at den aktive karrieren er over etter sesongslutt.

Men tidligere i sesongen fryktet en åpen og ærlig United-kaptein at han måtte legge skoene på hyllen tidligere enn han hadde regnet med.

SISTE TRENING FØR DET BRAKER LØS: Michael Carrick, Ashley Young og de andre United-spillerne gjorde unna sine siste forberedelse på Carrington før tirsdagens Champions League-kamp mot Sevilla. Mandag snakket Carrick for første gang om hjerteproblemene som så ut til å true karrieren hans i høst.

I ligacup-kampen mot Burton fikk Carrick trøbbel med hjerterytmen og da problemene meldte seg igjen kort tid etter var det en bekymret Carrick som måtte gå i tenkeboksen.

– Jeg fikk problemer i Burton-kampen og det tok litt tid å komme over. Det var en periode på to-tre dager der jeg tenkte: «Er det virkelig verdt å fortsette karrieren»? Men jeg ville slutte på egne premisser og det får jeg gjøre. Jeg visste at jeg ikke ville spille så mange kamper som før denne sesongen, men jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe laget, sier Carrick.

Scott er et forbilde

En av spillerne som kan bli Carricks arvtaker på midten er unge Scott McTominay som mandag ble tatt ut i den skotske landslagstroppen.

Carrick er full av lovord om unggutten, ikke minst holdningene han viser.

FÅR SKRYT: Scott McTominay har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen og roses av kaptein Michael Carrick. – Han holder fokus på det som er viktig og all glitter og glamour som ofte følger livet som ung fotballspiller interesserer ham ikke, sier Michael Carrick.

– Scott er en fantastisk unggutt og neste mann fra egne rekker som denne klubben klarer å avle frem. Manageren har gitt ham tillit og han har gjort det bra. Han minner meg litt om Marcus og hans utvikling. Han lå kanskje ikke helt i vannskorpen til førstelaget, men fikk en sjanse og tok godt vare på den. Han forbedrer seg hele veien og jeg hjelper han s godt jeg kan. Han er ydmyk, lytter og tar til seg.  Det er ganske forfriskende å se Scott, se hvor hardt han jobber og at han gir blaffen i alt som kommer med fotballen for unge spillere. Han er et glimrende forbilde for andre unge spillere, skryter Carrick.

– Sevilla er alt som teller

Michael Carrick er den siste Manchester United-spilleren som har vært med å vinne Champions League med klubben, men som en av finaleheltene fra 2008 vil han ikke tenke for langt frem om Uniteds muligheter denne sesongen.

HER FALLER AVGJØRELSEN: Michael Carrick ser ned i bakken mens de andre United-spillerne ser at Edwin van der Sar redder Nicola Anelkas straffespark i finalen i 2008. United vant Champions League for foreløpig siste gang i 2008.

– Det blir nesten litt meningsløst og irrelevant å snakke om å vinne turneringen. Jeg har stor respekt for Sevilla og det er den eneste kampen vi tenker på nå. Jeg vet at det er et kjedelig svar og sikkert ikke det dere ønsket å høre, men det er slik vi tenker, smiler United-kapteinen.

At tirsdagens kamp mot Seville kan bli hans siste møte med Champions League, synes han ikke er spesielt emosjonelt.
– Nei, det er en naturlig del av karrieren. Det var mer følelsesmessig mot Necastle nylig da foreldrene mine satt på tribunen og så på, sier Carrick.

United-kapteinen bekreftet at han fortsatt er i samtaler med klubben om en trenerrolle neste sesong.

– Ingenting er avgjort, men det er nok ganske sannsynlig at det blir en realitet, sier han.

Se hele pressekonferansen i avspilleren nedenfor!