Frustrert SAF

VIDEO Ikke spesielt imponert over dommer Chris Foy.

– Hvem er du mest skuffet over i forbindelse med 2-1-målet, spurte Sky Sports-intervjueren etter at oppgjøret på Wembley var over. Han siktet naturligvis til den kontroversielle episoden i forkant av Chelseas ledermål, da Michael Ballack plantet albuen i fjeset på Patrice Evra, og det uten at dommer Chris Foy foretok seg noe.

Evra gikk i bakken og ble liggende mens spillet fortsatte, og det hele endte altså med at Frank Lampard sendte laget sitt i ledelsen.

Sir Alex var ikke i tvil om svaret:

– Dommeren, jeg mener at han så det tydelig. Den hendelsen kostet oss seieren. Han (Ballack) ga ham (Evra) en albue i fjeset, og han (dommeren) er på linje med situasjonen. Jeg er skuffet, for to ganger tidligere hadde han blåst av når spillere lå nede.

– Jeg spurte dommeren om det, og han svarte at han trodde Ballack var alvorlig skadet. Men Ballack kom seg på beina i løpet av sekunder. Vi kjenner jo Ballack. Likevel, det er vanskelig for dommerne når spillere går inn for å stoppe spillet. Dette er et område (i regelverket) som bekymrer meg, og vi er nødt til å finne en måte å løse det på.

– Men når dommeren først hadde stoppet spillet i den situasjonen, hvorfor stoppet han det ikke da Evra lå nede? På reprisen ser vi at Ballack ga ham albuen. Om dommeren så det skikkelig måtte det blitt rødt kort.

Manageren frikjenner langt på vei Chelsea-spillerne for å ha utnyttet situasjonen til å skaffe seg et ledermål:

– Det er vanskelig å bebreide Chelsea-spillerne for dette er tross alt profesjonell idrett, sa Ferguson, som ellers mente at United burde ha avgjort kampen til sin fordel før pause da laget førte i lange perioder. Han var derfor frustrert over at Chelsea hadde fått lov til å komme tilbake.

Burde avgjort før pause

– Vi spilte god fotball i store deler av kampen og skulle ha avgjort den i første omgang. Sett fra vårt ståsted var deres første scoring av den billige sorten, for vi burde ha forsvart oss bedre. På det tidspunktet kom Chelsea seg inn i kampen og tok kontroll.

– Den andre scoringen skulle aldri ha kommet, men siden så Chelsea aldri ut til å ville tape. Men så utliknet vi og det ble straffekonkurranse. Det har vi aldri vært spesielt gode på – vel, bortsett fra én gang, la han til med et lurt glis.

Se SAF på ekstern a fra Sky Sports