Frasa seg £4 millioner – eller ..?

OPPDATERT 12.45 Everton-talsmann tilbakeviser påstanden om at Marouane Fellaini takket nei til lojalitetsbonus for å sikre overgangen til United.

Det var The Telegraphs Mark Ogden som brakte historien om at den ferske United-spilleren tok beslutningen om å takke nei til bonusutbetalingen på £4 millioner fra Everton.

Det fremgikk av artikkelen at det neppe ville blitt noe av overgangen til Old Trafford dersom Fellaini hadde forlangt å få med seg pengene han hadde krav på fra sin daværende arbeidsgiver.

Saken var, ifølge den respekterte journalisten, at United like til det siste nektet å gi etter for Evertons krav om £27.5 millioner. David Moyes & co. ville ikke betale mer enn £23.5 millioner, altså identisk med beløpet som inntil 31. juli tilsvarte utkjøpsklausulen som var fastsatt i Fellainis kontrakt.

Det var på det tidspunkt belgieren skal ha gitt Everton-ledelsen beskjed om at han – for å sikre at overgangen skulle gå i orden – frasa seg retten til £4 millioner i lojalitetsbonus. Dermed var trusselen om fortsatt Fellaini-liv på Goodison Park eliminert, og partene kunne fullføre avtalen – ifølge Ogden til £23.5 millioner.

– Nei, det stemmer ikke!

I etterkant av denne saken i The Telegraph, slår Evertons kommunikasjonsdirektør, Alan Myers, tilbake mot Mark Ogdens påstand.

Ifølge en twittermelding fra Myers ofret Fellaini slett ikke £4 millioner for å sikre drømmeovergangen til United. Han fastslår også at United betalte £27.5 millioner for spilleren, og ikke £23.5 millioner, slik Ogden hevder.

Stemmer/stemmer ikke – ja, hvem vet ..?