– Dette er den beste elleveren jeg har tatt ut

Ole Gunnar Solskjær overbeviste samtlige supportere med debuten mot Cardiff. Hva tenker sjefen selv?

For en kamp. For en debut som United-sjef.

Det var ikke godt å si hva vi hadde i vente med Solskjær ved roret, annet enn at han traff ufattelig godt med alt han sa i forkant av kampen.

Minst like godt traff han med taktikken mot Cardiff. United-spillerne så ut som de hadde hatt et ekstremt behov for å vise seg frem over tid, og det fikk de lørdag kveld i Wales.

– Det har vært en emosjonell uke

Nå blir det interessant å se hvordan Solskjær vurderer sin debut som manager for verdens største klubb – og alt nordmannen har på hjertet etter kampslutt kan leses i denne saken.

– Fotball er enkelt når man har fantastiske spillere. Kvaliteten i dette laget er helt utrolig, sier Solskjær til BT Sports.

– Jeg ankom onsdag kveld, så jeg hadde bare to dager med spillerne før kampen. Wayne Rooney sendte meg noen gode råd på melding – så kanskje er dette hans fortjeneste? Han ba meg om å få de til å spille fotball igjen, nyte anledningen og bare være United-spillere.

United.nos Bjarte Valen fra Cardiff:

 

– Vi tar én kamp av gangen nå. Vi har hentet inn åtte eller ni poeng tidligere, men vi er nødt til å ta ett skritt av gangen. Jeg ble så klart glad, og veldig ydmyk, av mottakelsen jeg fikk fra supporterne. Det har vært en emosjonell uke!

TV 2 ville vite om det var en søvnløs natt før kampen mot Cardiff, men Solskjær kunne avsløre at han hadde det meste på plass før han la seg fredag kveld.

– Dette drømte jeg ikke om i natt, nei! Jeg sov godt faktisk. Dette er den beste elleveren jeg har tatt ut, noe jeg også sa til Ferguson i går kveld. Det som gleder meg mest er spillegleden gutta viste, lysten til å gå fremover – lysten til å gjenvinne ballen.

– Pogba var eksepsjonell

Solskjærs debut ble også første gang Manchester United scorer fem mål i Premier League-sammenheng. Sist det skjedde var i Sir Alex Fergusons siste kamp, mot West Bromwich. Var dette like bra, eller bedre, Solskjær?

– De slapp jo inn fem i Fergusons siste kamp! Neida, dette var helt supert. Får vi ett mål, vil vi ha to. Får vi to, vil vi ha tre. Sånn fortsetter det. I morgen er dette historie, da er fokus på Boxing Day.

– Da skal jeg bare slippe spillerne løs igjen. De kommer til å bli bedre, mer vant med hverandre.

I en kamp som inneholdt det aller meste, er det selvfølgelig vanskelig å peke ut akkurat hva som var det beste med det hele.

– Det er en del! Holdningene, og måten de spilte på. Det har vært bra helt siden jeg kom. Det har så klart vært en tøff uke, og at spillerne har det fokuset i dag – det imponerer meg.

STOR: Paul Pogba virket komfortabel i sin nye midtbanerolle mot Cardiff.

Hva følte du da kampen startet? 

– Jeg vet ærlig talt ikke. Spillerne gjorde meg komfortabel her tidlig. Jeg kjenner jo klubben, og de som jobber her, det har vært noen herlige dager. Rashford har en fantastisk skuddfot, noe han viste tidlig i kampen!

VÅR SPILLERBØRS: Alle gutta, alle gutta, alle gutta 

Midstopperne til United var blant Uniteds beste denne kvelden, noe som igjen er smått absurd all den tid de ikke hadde de største utfordringene i løpet av kampens 90 minutter. Vi fikk se en knallsterk duellspiller i Phil Jones, og en spillende – tidvis elegant Victor Lindelöf.  

– Vi visste at Cardiff ville utfordre oss med lange baller, men Jones og Lindelöf taklet utfordringen eksepsjonelt.

Det er lett å bli blind på at Solskjær nå er United-trener, men det er viktig å huske at han ved sin side har Mike Phelan, Fergusons tidligere assistent.

Det passet Ole Gunnar Solskjær på å minne oss om. 

– Vi har ikke scoret fem mål siden Mike Phelan var her sist! Det er viktig for meg at  et United-lag skal aldri bli løpt fra på banen, unngår vi det, så kommer det meste av seg selv. Jeg er fornøyd med samtlige! De offensive spillerne er en konstant trussel, og med Paul like bak der igjen er det utrolig spennende å se på.

Hvor er egentlig Paul Pogba best? 

– Pogba kan spille som en åtter, tier og sekser, han har så mange kvaliteter. I dag var han eksepsjonell.

– Jeg sa det samme til disse gutta, som jeg sier til spillerne i Molde. Jobb hardt, løp mye, så blir det bra. Avslutningene i dag var herlige å se på.

LAGÅND: Det er vanskelig å si akkurat hvor mye Solskjær har utrettet på sine få dager som United-sjef, men at stemningen i troppen er langt bedre allerede – det var tydelig å se lørdag kveld.

– Man vil alltid ha ballen som United-spiller. I noen perioder i dag, ble det nesten for mye. Vi hopet oss litt opp, det ble litt tett. Det blir enklere når vi blir litt mer kjent med hverandre.

– Vel, åpenbart helt fantastisk. Jeg kjenner det igjen fra da jeg spilte selv, men man blir emosjonell. Jeg er så glad for supporterne våre, for det er en lang vei hjem – og nå har de noe å glede seg over!

– Jeg har kjent Lingard og Pogba siden de var små, og de har en fantastisk link sammen. Det så vi jo på det siste målet, de kjenner hverandre godt.

Takk til TV 2 for bildene.