Stoke City v Manchester United: FA Youth Cup

Uavgjort for U18-laget på en dag hvor Harrison måtte ut med skade

Manchester Uniteds U18-lag reiste ørdag formiddag sørover og møtte Derby til kamp i U18 Premier League North. Det endte med poengdeling 1-1.

United hadde en svært dårlig start på kampen og hang ikke med den første halvtimen. Dajaune Brown ga Derby ledelsen etter 24 minutter.

Vondt skulle også bli til verre for United. Like etter krasjet Elyh Harrison med nevnte Brown og pådro seg en skade som gjorde at han måtte gå av. Inn kom 15 år gamle William Murdock til sin debut for U18-laget.

Keeper-reserven gjorde sakene sine meget bra og holdt United inne i kampen med en rekke strålende redninger.

United så ut til å måtte gå av banen uten å sette ballen i mål – spesielt så det ut til å bli vanskelig da Victor Musa ikke klarte å sette ballen i mål etter å ha rundet keeper.

Heldigvis gjorde den unge spanjolen opp for seg like etter og bredsidet ballen i mål fra fire meter etter en strålende kontring og assist fra Ethan Williams.

United trykket på for et sent seiersmål, men kom ikke nærmere enn et skudd over fra James Nolan fire minutter på overtid.

Resultatet gjør at United kun tar inn ett poeng på Manchester City som leder avdelingen. Sunderland som før kampen lå á poeng med United vant sin kamp hjemme mot Leeds og stikker med det fra og er to poeng foran United som blir liggende på tredjeplass.

Derby U18 1-1 Manchester United U18

U18 Premier League North

Moor Farm Training Centre, Derby

::: James Nolan (37)

MÅL: 1-0 Dajaune Brown (24), 1-1 Victor Musa (78)

United: Elyh Harrison (William Murdock 32) – James Nolan, Jack Kingdon, Louie Jackson, Sam Murray –  Jayce Fitzgerald, Adam Berry, James Scanlon (Reece Munro 62) – Shea Lacey, Victor Musa, Ethan Williams

Ubenyttede reserver: Sekou Kaba

0 min: Ett minutts stillhet i forkant av avspark – til minne om München-ulykken for 65 år siden.

1 min: Kampen sparkes i gang.

3 min: Derby med kampens første halvsjanse. Kantspiller Richards slår inn, men klarer ikke finne noen medspiller. Ballen sklir gjennom feltet og går like utenfor målet til Harison.

7 min: En rotete åpning. Ingen av lagene har klart å ta tak i kampen og spillet har blitt stykket opp av mange frispark og innkast.

9 min: Stor sjanse for United! Lacey slår en corner på bakre. Nolan header på mål, men i hodet på en Derby-spiller. Scanlon får ballen på ti meter og fyrer på volley, men treffer ikke spesielt bra og keeper får slått ballen til en ny corner.

13 min: Frispark i farlig posisjon for Derby. Slås inn, men Harrison er fint ute og bokser unna før han får et frispark.

20 min: Små tendenser i Uniteds angrepsspill. Musa ser etter Williams i bakrom, men det blir akkurat litt for mye kraft i pasningen og keeper kommer ut og plukker. Sjansefattige første tjue minutter i Derby.

22 min: Strålende redning av Harrison. Skudd fra 20 meter som går knallhardt ned mot lengste hjørnet. United-keeperen ut i full strekk og får en sterk arm på ballen før han er lynraskt oppe og fanger egen retur foran beina på Derbys Richards.

23 min: Derby har tatt over litt de siste minuttene. Denne gang et innlegg fra venstre som spiss Brown header over.

24 min: MÅL! Derby tar ledelsen. United mister ball på vei fremover. Lacey spiller ballen rett i beina på Brown som runder Jackson og bredsider ballen bort i lengste utakbart for Harrison.

27 min: Lacey nære på ved å revansjere seg. Dribler seg inn i banen og fyrer løs mot lengste. Keeper i full strekk slår ballen til corner.

28 min: Richards spiller gjennom Brown som krasjer i en utrustende Harrison før dommer blåser frispark til United. Keeperen blir liggende og har tydelige smerter i ankelen. United har 15 år gamle William Murdock på benken dersom Harrison ikke kan fortsette her.

31 min: Ser ikke bra ut for Harrison dette. Sitter fortsatt nede og får behandling for smellen han fikk. Murdock gjør seg klar mens Harison blir støttet av.

32 min: BYTTE: Elyh Harrison går av og blir erstattet av William Murdock som vanligvis står mellom stengene på U16-laget.

37 min: GULT KORT: James Nolan meier ned Sebagano og blir belønnet med kampens første gule kort.

39 min: Ny stor sjanse for Derby. Brown er stor på topp for Derby. Jackson jager spissen og gjør vinkelen for avslutning spiss. Murdock gjør en god redning og slår til corner.

40 min: Skudd fra distanse fra Sebagabo. Murdock slenger seg, men mest for å kontrollere at ballen går utenfor.

42 min: United henger ikke med her. Brown kriger og herjer med Uniteds stoppere vinner ballen tilbake på 20 meter. Spiller til Sebagabo som fyrer fra like utenfor sekstenmeteren, men skuddet går like over.

44 min: Venstreback for Derby, Moloney drar seg inn i feltet og får skutt. Murdock gjør en strålende redning og får også avverget returen slik at United får et utspark.

45+1 min: Det er tillegg i spilletid på minimum tre minutter i første omgang.

PAUSE

46 min: Andre omgang i gang.

48 min: GULT KORT. Jack Perry drar i drakta på Sam Murray som er forbi.

55 min: United bedre med i starten av andre omgang, men uten å klare å skape noen store sjanser.

58 min: William Murdock blir iallfall spilt varm i sin U18-debut i serien. Richards med et knallhardt skudd fra hjørnet av seksten, men keeperen holder sikkert og legger seg over ballen.

60 min: Riley Moloney kommer på et nytt sugende løp opp langs Derbys venstreside. Spilles fri og inn i feltet og fyrer mot nærmeste hjørne, men igjen står William Murdock i veien. Den unge keeper-reserven holder United inne i kampen her.

62 min: BYTTE. James Scanlon har ikke fått til noe spesielt på midtbanen for United i ettermiddag. Blir erstattet av Reece Munro.

63 min: Berry har blitt flyttet opp i tierrollen, mens James Nolan har lagt seg dypt på midten for United etter at Munro kom inn. Innbytteren har lagt seg som høyreback.

66 min: United har etablert et lite trykk mot Derby nå. Williams drar seg inn i banen og forsøker å spille ballen knallhardt for styring inn i femmeteren, men ballen klareres og ut til Fitzgerald som fyrer fra 20 meter, men blir meid ned i avslutningsøyeblikket, skyter over uten å få noen ting fra dommer.

68 min: Nytt skudd fra distanse fra Derby. Murdock ser utgangen og holder sikkert selv om ballen er på vei helt oppe mot vinkelen.

72 min: United nærmer seg scoring. Shea Lacey danser seg forbi fire spillere inne i feltet, men finner ikke åpning for skudd, spiller i støtte til Victor Musa som forsøker å bøye ballen bort i lengste hjørne, men keeperen rekker bort holder ballen.

74 min: Lacey med en aldeles praktfull ball til Musa som tar ballen med seg forbi Derbys keeper, men snubler i ballen i det han skal bredside ballen i det åpne målet. Derby-forsvaret kommer seg på riktig side og sjansen spolert.

78 min: MÅL! Victor Musa! United utlikner etter en vakker kontring. Sam Murray spiller opp til Ethan Williams som tar med seg ballen i stor fart før han kikker opp og finner Victor Musa inne foran mål. Spissen får en enkel jobb med å trille ballen i mål fra fire meter og vi er like langt!

85 min: United trykker på for et sent seiersmål. Derby ser ut til å være litt tomme for krefter.

87 min: Godt United-angrep. Murray slår inn fra venstre før ballen blir klarert. Klareringen havner rett i beina på Adam Berry som banker til på direkten og skuddet har god retning mot venstre hjørne, men Derbys keeper ligger allerede og venter på avslutningen og gjør en god redning.

89 min: United forsøker seg på en innøvd frisparkvariant på tampen. Lacey spiller til Berry som banker ballen inn foran mål. Keeper ligger og venter på ballen.

90+4 min: United får en siste stor sjanse. Kingdon tar et raskt innkast og kaster til Williams som forlenger ballen ut til Nolan som venter like utenfor sekstenmeteren, men backen som er flyttet opp på midtbanen klarer ikke å presse avslutningen ned og den går en god meter over mål.