– Fortsatt Uniteds beste midtstopper

Harry Maguire hadde en blytung 2021/22-sesong for Manchester United, etter at han var på et vesentlig høyere nivå de to første sesongene.

For landslaget har han vært vesentlig bedre – da han i mars ble buet på i forbindelse med en landskamp på Wembley, handlet nok det om noe helt annet enn landslagsprestasjonene.

Det er derfor ingen overraskelse at Maguire er med i Englands landslagstropp til Nations League-kampene mot Ungarn, Tyskland og Italia.

Det er vel heller ingen overraskelse at landslagssjef Gareth Southgate snakker positivt om Maguire og hans muligheter til å få spilletid under Erik ten Hag, heller enn å kritisere ham, uavhengig av om en er enig i vurderingen av Uniteds midtstoppere.

– Det skjer selvsagt store forandringer rundt Manchester United, og det kommer til å påvirke alt. Etter min mening er han [Maguire] fortsatt Uniteds beste midtstopper. Jeg er sikker på at manageren kommer til å se opp igjen kampene, og ha sitt eget synspunkt, siteres Southgate på.

– Selv om oppfatningen [til mange] er at han er på et visst nivå, så er han fortsatt blant våre beste to eller tre. Faktum er at Harry og John [Stones] har vært vårt beste par.

Ellers snakket også Southgate om at det fortsatt er mulig å spille seg inn på landslaget før VM med gode prestasjoner i høst, og siktet der blant annet til Marcus Rashford og Jadon Sancho, som begge er ute av landslaget for øyeblikket.

Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final
GOD PÅ LANDSLAGET: Det engelske landslaget passer Harry Maguire for øyeblikket mye bedre enn United gjør det. Forrige sommer ble Maguire tatt ut på turneringens beste lag etter EM-sølvet. Her er Maguire fotografert etter kvartfinalemålet.