– Fortjener sjansen også i ligaen

Manchester United 1-4 Liverpool

Ann Arbor, Detroit

Mål: 0-1 Mane (str. 28), 1-1 Pereira (31), 1-2 Sturridge (66), 1-3 Ojo (str. 74), 1-4 Shaqiri (82)

United: Grant (Pereira 46), Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Tuanzebe (Williams 81), Mitchell (Chong 71), McTominay, Herrera (Bohui 81), Pereira, Mata (Fred 71), Alexis (Gomes 81)

Liverpool: Grabara (Kelleher 46) – Camacho (Jones 68), Klavan (Phillips 49), van Dijk (Gomes 65), Moreno (Robertson 65), Fabinho (Grujic 67), Lallana (Woodburn 50), Milner (Chiriwella 67), Salah (Shaqiri 46), Mane (Oyo 46), Solanke (Sturridge 65)

Vår spillerbørs:

(karakterene fra 3-10, spillerne startet på 6)

Lee Grant – 6 (ut 46)
God redning på Salah-heading trekker opp. Svake utspill trekker ned. Baklengs på Mane-straffen.

Timothy Fosu-Mensah – 7
Bestemann bak. God i duellspillet og lyktes også godt i posisjoneringen, når han skulle falle av og stå. På en svak dag et klart lyspunkt.

Eric Bailly – 5,5
Altfor variabel. Startet noe usikkert, men spilte seg fint opp utover i 1. omgangen – selv om det (som ofte) alltid virker litt på halv tolv med ivorianeren vår. Falt i kvalitet i andre halvdel av 2. omgang – og det var merkbart hvor lite han klarte å lede de andre bak der da United raknet på slutten.

Axel Tuanzebe – 5 (ut mot Williams 81)
Egentlig god nok i tette dueller, men overspilt en del ganger – noe som også resten av «hans side» må ta skylden for.

Matteo Darmian – 4,5
Ok minus før pause. Kun minus etter hvilen. Leverte så godt som null offensivt. Spilte seg ned – og selv da juniorene var rundt ham så var det ikke mulig å se at han har landskamper og er aktuell for noen av de største italienske klubbene.

Demetri Mitchell – 4 (ut mot Chong 71)
Skal ha sin del av ros for 1-1-målet – siden han gikk på raidet som ga frispark og mål – men slet veldig fælt defensivt mot Salah og co – og har all skyld for straffen og baklengsmålet på den. Usynlig etter pause hjalp heller ikke på karakteren.

Andreas Pereira – 7,5
Fantastisk mål – men enda bedre – god igjen i spillet ellers (stort sett). Tar dueller, er aggressiv, men har ikke minst en slepen pasningsfot som han tør å bruke på ettouch og fremover i banen. Vil jeg være nervøs om han får spille i Premier League etter denne sommeren? Nei. Må han få sjansen – selv om Matic, Fred og Pogba skal spille mye? Ja. Dette var bare fjerde sommerkamp, men han har allerede gjort nok til å fortjene mange flere sjanser – også i ligaen.

Ander Herrera – 5 (ut mot Bohui 81)
Slet med å utgjøre en forskjell i denne, og ga bort unødvendig straffe mot slutten.

Scott McTominay – 4
Fullstendig usynlig og overspilt gjennom 90 minutter. Dessverre. Klarte dermed heller ikke å hjelpe Mitchell og Tuanzebe på sin side.

Juan Mata – 4,5 (ut mot Fred 71)
To baller i Liverpool-nettet – etter at dommeren hadde blåst, men ellers løpende imellom.

Alexis Sánchez – 5,5 (ut mot Gomes 81)
Ville så mye, men fikk ikke til så mye denne gangen – foruten en del frispark midt på banen. Veldig frustrert på dommeren som lot Liverpool-spillerne slippe unna med småtriksene sine. Samtidig er følelsen fortsatt at han er i godt slag, er skarp. Og den følelsen er god å ha som United-fan.

Disse kom innpå i 2. omgang:

Joel Pereira – 5 (inn for Grant 46)
Ikke overbevisende i denne, selv om han heller ikke fikk altfor mye hjelp av et svært variabelt United-forsvar.

Fred (inn 71 for Mata) spilte egentlig for kort til å vurderes, men kom innpå i en periode da United gikk opp i limingen defensivt. Det var imidlertid deilig bare å se ham i aksjon. Erstattet Mata som offensiv midtbane i denne.

Tahith Chong (inn 71 for Mitchell) hadde ingen god dag på banen, selv om han viste god fart da han løp opp et Liverpool-gjennombrudd, mens Angel Gomes (inn for Sánchez 81), Ro-Shaun Williams (inn for Tuanzebe 81) og Joshua Bohui (inn for Herrera 81) spilte for kort tid til å vurderes – selv om det skal sies at Williams slet i de få minuttene han fikk.