Forsvarsduo ordnet biffen

United-reservene innledet sitt forsvar av Manchester Senior Cup med seier etter scoringer av Tyler Blackett og Michael Keane (bildet). Vi fulgte kampen.

Rødtrøyene, som for elleve dager siden feide Swansea av banen med hele 6-0 i Premier Reserve League, tok i kveld i mot sine Greater Manchester-rivaler hjemme på Moss Lane i Altrincham.

Warren Joyces mannskap gikk helt til topps i fjorårets turnering etter 3-1-seier over Bolton i finalen, og var naturlige favoritter også i kveld. Det skyldes ikke minst resultatet fra tilsvarende oppgjør i fjor, da Bury ble avkledd og sendt hjem til Gigg Lane med 0-8 i den medbrakte matboksen.

Det endte – ikke overraskende – med seier for Warren Joyce sine gutter også i kveld, men i motsetning til sist, kunne i hvert fall Burys unggutter ta den korte veien hjem igjen med æren i behold.

Ja, for selv om gjestene ikke fikk lønn for strevet, var de faktisk det beste laget før sidebyttet.

Bury kom med et tidlig skremmeskudd allerede etter åtte minutter, men skuddforsøket etter et innlegg, der angriperen kom på ballen før Ben Amos, traff stolpen og ut. Greater Manchester-klubben fortsatte det tidlige presset mot Uniteds sisteskanse i de påfølgende minuttene, men så tok vertene plutselig grep om kampen. Dog var det rett og slett fryktelig mye upresist i spillets oppbyggende fase, og med unntak av scoringen skapte United så godt som ingenting i en svak, svak førsteomgang.

Likevel gikk Warren Joyce sine gutter i garderoben med ledelse. Om den var fortjent? Nja. Tyler Blacketts første nettkjenning for reservene sørget i hvert fall for at United var i førersetet. Venstrebacken spilte forøvrig en veldig god kamp.

Bedre, men samtidig ingen særlig god andreomgang

La det være sagt: Den første omgangen var av den søvndyssende sorten. Andre omgang var langt i fra fantastisk den også, men likevel var det tydelig at Warren Joyce må ha sagt noen kloke ord i pausen, for United-reservene virket rett og slett mye piggere etter garderobepraten.

Og under et kvarter etter sidebyttet var det tid for dobling av ledelsen da Michael Keane raget høyest og stanget inn en corner. Riktignok ble det ingen ytterligere nettkjenninger, men herfra og ut handlet det aller meste om nettopp United-reservene.

Bare to minutter etter at Keane doblet, burde John Cofie økt ledelsen ytterligere. United-angriperne, med Will Keane i fokus, rullet opp et fint angrep der tyskeren til slutt fikk en god mulighet. Avslutningsforsøket fra god posisjon gikk imidlertid over mål.

United fikk etter hvert enkle arbeidsforhold foran de 314 tilskuerne på Moss Lane. For Bury, som var relativt gode i kampens første 45 minutter, var ikke på nett etter hvilen.

I kampens siste minutter hadde både Will Keane og Larnell Cole muligheten til å gjøre seieren enda større, men en oppofrende keeper og et ditto forsvar sørget for at det til slutt endte 2-0.

Manchester United res. – Bury res. 2-0

Turnering: Manchester Senior CupSted: Moss Lane, AltrinchamTidspunkt: Torsdag 8. september, klokken 20.00 (skandinavisk tid).

United: Ben Amos, Michael Keane, Tom Thorpe, Ezekiel Fryers, Sean McGinty, Larnell Cole, Jesse Lingard (Tyler Blackett 11), Marnick Vermijl, Luke Giverin, Will Keane, John Cofie (Alberto Massacci 81).

Ubenyttede reserver: Liam Jacob, Rafael Leao, Tom Lawrence.

____________________________________________________________________________

FØRSTE OMGANG:

1. min: Kampen er i gang.

6. min: Jesse Lingard takles hardt, og pådrar seg noe som ser ut som en vridning i venstre kne. Får behandling på banen, og halter ut.

9. min: Mens Lingard er på sidelinjen for å få behandling, kommer Bury gjennom og treffer stolpen.

10. min: Lingard kommer tilbake på banen, men må gi opp etter å ha prøvd å jogge seg i gang igjen.

11. min: Tyler Blackett kommer inn for Larnell Cole.

18. min: Fryktelig lite som skjer på Moss Lane for øyeblikket. United er svært upresise i den oppbyggende fasen.

21. min: Will Keane skyter fra ti meter, men keeper redder komfortabelt.

28. min: Gjestene fra Bury har koblet et lite grep om kampen, men har foreløpig til gode å sette Ben Amos på noen prøver.

31. min: Bury kommer til en skuddmulighet fra 20 meter. Ben Amos slår til corner.

33. min: John Cofie får en i utgangspunktet god mulighet mot et ryggende forsvar, men treffer ikke skikkelig med avslutningen fra 16 meter. Ballen triller ufarlig utenfor.

41. min: 1-0 – Tyler Blackett sender United-reservene i ledelsen! Burys sisteskanse kommer ut og bokser i feltet, men ballen går ikke lenger enn til Blackett. Venstrebacken prøver lykken på halvspretten, og baller går sakte, men sikkert helt oppi det lengste krysset.

45. min: Det legges til to minutter i denne førsteomgangen.

PAUSE: Manchester United-reservene går i garderoben med ledelse.

ANDRE OMGANG:

46. min: Andre omgang er i gang!

49. min: Det er helt tydelig at Warren Joyce har sagt noen kloke ord i pausen, for United-reservene har kommet godt i gang etter hvilen.

57. min: 2-0 – Michael Keane dobler ledelsen! Forsvarsspilleren er ikke den som rager høyest over bakken, men stiger likevel høyest på et hjørnespark og stanger inn 2-0-ledelse.

60. min: United-angriperne ruller opp et fint angrep der det til slutt er John Cofie som får muligheten, men tyskeren setter ballen over fra god posisjon.

70. min: Lite som skjer for øyeblikket. Manchester United-reservene kontrollerer kampen, men skaper lite av sjanser.

75. min: Will Keane hiver seg frem på et innlegg, men keeper redder.

79. min: John Cofie ligger nede med krampe.

81. min: Cofie er ferdig for kvelden. Inn kommer Alberto Massacci.

83. min: Bury er nære ved å skape spenning på tampen når et skudd går via en United-forsvarer og tilsynelatende setter Ben Amos ut av spill. Men ballen stopper plutselig opp slik at sisteskansen rekker tilbake.

87. min: Bury har satt inn en liten sluttspurt, men har uansett tilgode å sette Ben Amos på noen virkelige prøver.

90. min: Vi er på overtid. United-reservene ror denne seieren i land.

KAMPEN ER SLUTT. MANCHESTER UNITED-RESERVENE VINNER 2-0.